Cosco: Θα κάνουμε τον Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Cosco: Θα κάνουμε τον Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης

Ο σκοπός μας είναι να κάνουμε το λιμάνι του Πειραιά το μεγαλύτερο κομβικό λιμάνι της Ευρώπης, τονισε ο πρόεδρος της Cosco Xu Lirong, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, μία μέρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την οποία το 67% του λιμανιού πέρασε επισήμως στα χέρια της εταιρείας.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, μόλις έρθουν σε εφαρμογή οι συμφωνίες, εμείς θα ξεκινήσουμε τις επενδύσεις μας για την αναβάθμιση υποδομών του λιμανιού του Πειραιά.

Αυτό, διευκρίνισε, αφορά όχι μόνο την προβλήτα των κοντέινερ αλλά και αφορά και τα κρουαζιερόπλοια και την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Πρόσθεσε ότι η Cosco θα κάνει θα δώσει μεγάλη σημασία στις εργασιακές σχέσεις της εταιρείας με τους εργαζόμενους και θα κάνει τον ΟΛΠ μια φιλοπεριβαλλοντική εταιρεία.

Την ευχή η επένδυση της Cosco στον ΟΛΠ να είναι η αφετηρία και άλλων πολλών επενδύσεων στην Ελλάδα εξέφρασε από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος.

Γενικότερα σημείωσε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα γίνονται ολοένα και πιο στενές ενώ τόνισε πως η χώρα μας είναι υπέρ της μεγαλύτερης προσέγγισης της Κίνας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαβεβαιώνοντας ότι θα βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider