Για τη φορολόγηση των ναυτιλιακών μερισμάτων συζήτησαν Τσίπρας - εφοπλιστές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για τη φορολόγηση των ναυτιλιακών μερισμάτων συζήτησαν Τσίπρας - εφοπλιστές
Βασικό θέμα στην ατζέντα της συνάντησης το νέο συνυποσχετικό οικειοθελούς παροχής, 10% επί των εισαγόμενων ναυτιλιακών μερισμάτων.

Το «νέο συμβόλαιο» που θα συνομολογήσουν οι Έλληνες εφοπλιστές με το Ελληνικό Δημόσιο για τη φορολόγηση των εισαγόμενων ναυτιλιακών μερισμάτων συζήτησαν ο Αλέξης Τσίπρας με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, στο Μέργαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο επικεφαλής της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, σε εξαγγελία που έκανε πριν μερικές ημέρες, το νέο συνυποσχετικό οικειοθελούς παροχής, 10% επί των εισαγόμενων ναυτιλιακών μερισμάτων, θα σέβεται νομοτεχνικά το υφιστάμενο θεσμικό ναυτιλιακό πλαίσιο.

Σημειώνεται πως αν και στο τέλος του 2018 εξέπνευσε το πενταετής διάρκειας συνυποσχετικό μεταξύ της ναυτιλιακής κοινότητας και της Πολιτείας, η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, με συντριπτική πλειοψηφία σε αριθμό πλοίων και χωρητικότητα, αποφάσισε να συνάψει ένα νέο συνυποσχετικό οικειοθελούς παροχής με την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider