Τσιτσέκερ: Οι νέοι Έλληνες να εργαστούν στον τομέα της Αεροδιαστημικής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσιτσέκερ: Οι νέοι Έλληνες να εργαστούν στον τομέα της Αεροδιαστημικής
Υψηλόβαθμο στέλεχος της Lockheed Martin Corporation κάνει τη δική του πρόταση στους νεαρούς Έλληνες.

Ως "συγκλονιστική εμπειρία" χαρακτήρισε την πρόσφατη εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4 με τα χρώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και τη μέχρι σήμερα εξέλιξη της αποστολής, o Μεσούτ Τσιτσέκερ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Lockheed Martin Corporation, της εταιρίας που κατασκεύασε τον τεχνολογικά πρωτοποριακό δορυφόρο, μιλώντας αποκλειστικά στο ΑΠΕ- ΜΠΕ. «Είναι η τεσσαρακοστή δεύτερη χρονιά, κατά την οποία εργάζομαι στον τομέα της αεροδιαστημικής. Πρόκειται για ένα πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα εκτόξευσης και για μια πολύ επιτυχημένη εκτόξευση», τόνισε ο υπεύθυνος του αμερικανικού κολοσσού για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και Αφρική της Lockheed Martin Corporation.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ.Τσιτσέκερ, οι διαδικασίες εξελίχθηκαν όπως είχε σχεδιαστεί, ο δορυφόρος τοποθετήθηκε σε διαμόρφωση τροχιάς (σ.σ. orbit configuration) αμέσως μετά την εκτόξευση και τα ηλιακά πάνελ αναπτύχθηκαν στην προβλεπόμενη έκταση. «Ο δορυφόρος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ απομένει να τακτοποιηθούν τα επόμενα σημαντικά βήματα (σ.σ στη διαδικασία μέχρι την τοποθέτηση του στο τελικό σημείο και την έναρξη λειτουργίας)», ανέφερε μερικά 24ωρα μετά την εκτόξευση της αποστολής VA247 ο κ.Τσιτσέκερ, που όμως δεν αναφέρθηκε μόνο στο συγκεκριμένο, εξαιρετικής βαρύτητας για την Ελλάδα σχέδιο (σ.σ. ο δορυφόρος εκτοξεύτηκε στις 5 Φεβρουαρίου με τον εκτοξευτήρα Ariane 5).

Mέσα από τη συνέντευξη στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, το πολυάσχολο στέλεχος της παγκόσμιας βιομηχανίας του Διαστήματος κάλεσε τους νέους της Ελλάδας σε συμμετοχή στην αναπτυσσόμενη αυτή βιομηχανία, στην οποία έχει εμπειρία δεκαετιών. «Συνιστώ ένθερμα λοιπόν να εργαστούν στον τομέα της αεροδιαστημικής τεχνολογίας και βιομηχανίας», τόνισε αναφερόμενος σε νέους και νέες.

«Το Διάστημα έχει πολλά να προσφέρει στις δεκαετίες που έρχονται και χρειαζόμαστε νέα μυαλά που θα σκέφτονται out of the box (σ.σ θα έχουν ιδέες πέρα από τις κλασικές), θα ονειρεύονται πράγματα και θα τα υλοποιούν», πρόσθεσε. Ερωτηθείς, δε, κατά πόσον υπάρχουν ακόμη νέα σύνορα εξερεύνησης και τεχνολογικής εξέλιξης, που μπορεί ο άνθρωπος να διαβεί στην αεροδιαστημική τεχνολογία, ο αντιπρόεδρος του αμερικανικού κολοσσού για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και Αφρική -με γενέτειρα τη Σμύρνη και καταγωγή μάλιστα από την Κρήτη για την οποία δηλώνει υπερήφανος- μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια και για τις δυνατότητες των Ελλήνων επιστημόνων. «Ξέρετε, ο πολιτισμός ξεκίνησε στην Ελλάδα, και τα λόγια μου αυτά τα εκφέρω με απόλυτη ειλικρίνεια» είπε, για να προσθέσει πως «η Ελλάδα θα κάνει πολλά περισσότερα ακόμη και θα φτάσει εκεί όπου της αξίζει», στον τομέα αιχμής της αεροδιαστημικής τεχνολογίας και μηχανολογίας.

«Συνιστώ ένθερμα λοιπόν στους νεαρούς thinkers, τα νέα άτομα, να σκεφτούν, να ονειρευτούν και μετά να υλοποιήσουν τα όνειρα τους. Χρειαζόμαστε περισσότερους ευφυείς μηχανολόγους του Διαστήματος», σημείωσε ο κ.Τσιτσέκερ και πρόσθεσε πως «το Διάστημα συναρπάζει, γιατί υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα για να εξερευνήσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider