Δεύτερο «όχι» του ΣτΕ στο αίτημα των δικαστικών για το πόθεν έσχες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεύτερο «όχι» του ΣτΕ στο αίτημα των δικαστικών για το πόθεν έσχες
Το ΣτΕ απέρριψε και το δεύτερο αίτημα των δικαστικών ενώσεων για έκδοση προσωρινής διαταγής για το πόθεν έσχες.

Απερρίφθη από την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και το δεύτερο αίτημα των τριών δικαστικών ενώσεων για έκδοση προσωρινής διαταγής, έτσι ώστε να «παγώσει» προσωρινά το νομοθετικό πλαίσιο για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) από τους δικαστές και εισαγγελείς.

Όπως είναι γνωστό, οι πέντε δικαστικές ενώσεις έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας νέα, δεύτερη αίτηση, ζητώντας και πάλι την ακύρωση των σχετικών αποφάσεων για την υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες.

Στο μεταξύ, οι τρεις από τις πέντε δικαστικές ενώσεις έχουν καταθέσει και νέα αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής και νέα αίτηση αναστολής με την οποία ζητούν να «παγώσει» προσωρινά η υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της κυρίας δεύτερης αίτησης ακύρωσης που έχουν καταθέσει. Οι δύο ενώσεις που δεν κατέθεσαν αιτήσεις αναστολής είναι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Με τη δεύτερη αυτή αίτηση προσβάλλεται η από 9.1.2019 απόφαση του πρόεδρου της Βουλής για την ανασυγκρότηση της επιτροπής ελέγχου. Κατά τα λοιπά οι ενώσεις επικαλούνται τους ίδιους λόγους και ισχυρισμούς με την πρώτη αίτηση ακύρωσης.

Οι δύο αιτήσεις ακύρωσης των δικαστικών ενώσεων θα συζητηθούν την 1η Μάρτιου 2019 στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Να σημειωθεί, ότι πρόσφατα το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ, σε σχηματισμό Ολομέλειας, απέρριψε την πρώτη αίτηση αναστολής που είχαν καταθέσει οι δικαστές Ενώσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των Διοικητικών Δικαστών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider