Πέθανε ο «κανίβαλος» της Θάσου, Θεόφιλος Σεχίδης (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέθανε ο «κανίβαλος» της Θάσου, Θεόφιλος Σεχίδης (pics)
Το 1996 σκότωσε κι αποκεφάλισε τον πατέρα, τη μητέρα, την αδελφή, τη γιαγιά και έναν θείο του.

Ο Θεόφιλος Σεχίδης έγινε γνωστός στο πανελλήνιο τον Αύγουστο του 1996, όταν συνελήφθη από την Αστυνομία, καθώς σκότωσε και αποκεφάλισε τον πατέρα, τη μητέρα, την αδελφή, τη γιαγιά και έναν θείο του. Η πενταπλή ανθρωποκτονία συνέβη τον Μάιο του 1996 στη Θάσο, με τον 24χρονο τότε δράστη να τεμαχίζει τα πτώματα και να βάζει τα μυαλά των θυμάτων στο ψυγείο «για να τα μελετήσει». Όπως ο ίδιος υποστήριξε αργότερα στο δικαστήριο, πίστευε πως εκείνοι είχαν συνωμοτήσει εναντίον του με σκοπό να τον σκοτώσουν και τους... πρόλαβε. «Το έγκλημα του αιώνα στη Θάσο», «Ο γιος του Φρανκεστάιν», «Αμόκ αίματος στη Θάσο», «Ο κανίβαλος που άκουγε... Τσαϊκόφκσι», έγραψε οι εφημερίδες της εποχής για το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με τη σχετική δημοσίευση του Reader.gr, πίσω στο μακρινό 1996 ο Θεόφιλος Σεχίδης φοιτούσε στη Νομική Σχολή Κομοτηνής και τίποτα δεν προμήνυε το κακό που θα ακολουθούσε. Ο πατέρας του, Δημήτρης, στις αρχές Μαΐου τον καλεί στο σπίτι της οικογένειας στον Λιμένα της Θάσου, με σκοπό να τον πείσει να επισκεφθεί ψυχίατρο, γιατί «παρουσίαζε κάποια προβλήματα συμπεριφοράς». Στο νησί έχει καταφθάσει από το Βέλγιο και ο θείος του, Βασίλης, προκειμένου να συνεισφέρει κι αυτός στην προσπάθεια της οικογένειας να πειστεί ο Θεόφιλος να επισκεφτεί ψυχίατρο.

Πρώτο στη σειρά δολοφόνησε τον θείο του, τον οποίο αρχικά έσπρωξε από γκρεμό, έπειτα από λογομαχία διότι πίστευε ότι ήθελε να τον σκοτώσει. Έπειτα, του έκοψε το κεφάλι «για να μην βασανίζεται άλλο». Αμέσως μετά πυροβόλησε τον 55χρονο πατέρα του, επειδή κρατούσε μαχαίρι και -όπως υποστήριξε- φοβήθηκε ότι ήθελε να τον δολοφονήσει. Έκοψε την καρωτίδα αρτηρία του. Στη συνέχεια, σκότωσε τη 48χρονη μητέρα του, αποκεφαλίζοντάς τη χρησιμοποιώντας δύο μαχαίρια, καθώς και αυτή κρατούσε μαχαίρι, και έπειτα την 27χρονη αδερφή του, με τον ίδιο τρόπο. Ο Θεόφιλος Σεχίδης αφαίρεσε τους εγκεφάλους των θυμάτων και τους διατήρησε στο ψυγείο, για «μεταγενέστερη μελέτη». Την επόμενη ημέρα, η 75χρονη γιαγιά του πήγε στο σπίτι της οικογένειας και εκείνος την σκότωσε επίσης με τον παραπάνω τρόπο. Ισχυρίστηκε ότι εκείνη ήθελε τον τραυματίσει με ένα μαχαίρι.

Την επόμενη μέρα, τεμάχισε όλα τα πτώματα με αλυσοπρίονα, εκτός από αυτό του θείου του, τα τοποθέτησε σε σακούλες σκουπιδιών και τα πέταξε στη χωματερή της Καβάλας, πηγαίνοντας τρεις φορές απέναντι με το καράβι.

Τα εγκλήματα άρχισαν να ερευνώνται, έπειτα από καταγγελία στην βελγική αστυνομία της θείας του, Ελένης Σεχίδη, για εξαφάνιση των μελών της οικογένειας. Οι Αρχές ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. και μετά από έρευνα στο σπίτι στον Λιμένα της Θάσου, οι αστυνομικοί άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι που οδήγησε στον Θεόφιλο Σεχίδη. Κάπως έτσι το μεσημέρι της 8ης Αυγούστου, αστυνομικοί της Ασφάλειας μπήκαν στο διαμέρισμα που έμενε ο 24χρονος φοιτητής στη Θεσσαλονίκη και τον συνέλαβαν. Μέσα σε λίγες ώρες, ο Θεόφιλος Σεχίδης ομολόγησε ότι στις 19 και 20 Μαΐου είχε δολοφονήσει τον θείο του, τους γονείς του, την αδερφή του και τη γιαγιά του στη Θάσο.

«Ήθελαν να με σκοτώσουν και πρόλαβα να τους σκοτώσω εγώ. Ήταν άρρωστοι», ήταν τα πρώτα λόγια του. Ο Θεόφιλος Σεχίδης κρατήθηκε για 21 χρόνια στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Ποτέ κανείς δεν τον επισκέφτηκε...

Δείτε τη συλλογή με τις φωτογραφίες:

Πέθανε ο «κανίβαλος» της Θάσου, Θεόφιλος Σεχίδης (pics)
Πέθανε ο «κανίβαλος» της Θάσου, Θεόφιλος Σεχίδης (pics)
Πέθανε ο «κανίβαλος» της Θάσου, Θεόφιλος Σεχίδης (pics)
Πέθανε ο «κανίβαλος» της Θάσου, Θεόφιλος Σεχίδης (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider