Παναγιωτάκης: Θα φανεί τις επόμενες ημέρες αν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παναγιωτάκης: Θα φανεί τις επόμενες ημέρες αν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος
Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής ρεύματος.

«Θα φανεί τις επόμενες ημέρες αν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος, πάντως το ρεύμα είναι φθηνότερο τώρα και θα παραμείνει φθηνότερο από ό,τι το παραλάβαμε», σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του Grtimes.gr.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάργησης της έκπτωσης προς τους συνεπείς καταναλωτές, ο κ.Παναγιωτάκης ξεκαθαρίζει ότι όσο ο ίδιος είναι Πρόεδρος δεν πρόκειται να καταργηθεί η έκπτωση του 15% στους συνεπείς πελάτες, διευκρινίζοντας ότι «μπορεί να επανεξετάσουμε το ποσοστό της έκπτωσης».

Ο κ. Παναγιωτάκης μίλησε και για το διαγωνισμό για τις μονάδες της ΔΕΗ, ο οποίος κηρύχθηκε άγονος επισημαίνοντας ότι «είναι εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα όταν όλη η Ευρώπη μιλάει για απομάκρυνση από το λιγνίτη. Όμως οι μονάδες αυτές είναι πια κερδοφόρες και η Ελλάδα θα χρειάζεται το λιγνίτη τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια».

Ο κ.Παναγιωτάκης υπογραμμίζει ότι ο επόμενος διαγωνισμός θα γίνει σύντομα έχοντας επιλύσει εκκρεμή ζητήματα και ότι «θα επιτευχθεί η πώληση των λιγνιτικών μονάδων που την επιδιώκει η ΔΕΗ καθώς τη συνδυάζει με τη στροφή στην Πράσινη Ενέργεια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider