Μύκονος: Άδεια καταστήματα και ενοικιαστήρια στα Ματογιάννια - «Φωτιά» τα ενοίκια (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μύκονος: Άδεια καταστήματα και ενοικιαστήρια στα Ματογιάννια - «Φωτιά» τα ενοίκια (vid)
Μόνο η καταβολή «αέρα» σε ένα ακίνητο στα Ματογιάννια φτάνει τα 300.000 ευρώ, ενώ ένα μέσο μηνιαίο ενοίκιο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ.

Η κρίση φαίνεται πως αγγίζει και την Μύκονο.

Όπως αναφέρει το mykonoslive.tv, ενοικιαστήρια έχουν αναρτηθεί στα περισσότερα καταστήματα στα Ματογιάννια.

Αν κάποιος κάνει μια σύντομη βόλτα, θα διαπιστώσει πως η πιο κοσμοπολίτικη περιοχή στην Χώρα της Μυκόνου, που αποτελεί το εμπορικό φιλέτο του νησιού, είναι γεμάτη με δεκάδες κενά μαγαζιά που αναζητούν υποψήφιο ενοικιαστή.

Αιτία για τα πολλά άδεια ακίνητα είναι τα πολύ υψηλά ενοίκια που ζητούν οι ιδιοκτήτες τους για να τα εκμισθώσουν όσο και ο μειωμένος τζίρος των επιχειρηματιών που τα νοικιάζουν.

Σε αρκετές περιπτώσεις, μόνο η καταβολή «αέρα» σε ένα ακίνητο στα Ματογιάννια φτάνει τα 300.000 ευρώ, ενώ ένα μέσο μηνιαίο ενοίκιο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ.

Αν συνυπολογίσουμε έξοδα για υπαλλήλους (ενδεικτικά μόνο η διαμονή για 4-5 μήνες σε δωμάτιο 2 δωματίων κοστίζει 10.000 ευρώ) και πάγιους λογαριασμούς, τότε το λειτουργικό κόστος μιας επιχείρησης εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα ύψη.

Στα παραπάνω, σύμφωνα με το mykonoslive.tv πρέπει να προστεθεί η πανθομολογούμενη πτώση της επισκεψιμότητας στην πόλη της Μυκόνου.

Η Χώρα του νησιού ορισμένες μέρες του καλοκαιριού γίνεται απαγορευτική λόγω του έντονου κυκλοφοριακού, οι κρουαζιέρες πάρα τον όγκο τους δεν αποφέρουν την ανάλογη ταμειακή κίνηση στα μαγαζιά, ενώ στις παραλίες οι επισκέπτες μπορούν πλέον να βρουν τα πάντα, από καταγάλανα νερά για βουτιές μέχρι καταστήματα για ψώνια και νυχτερινή διασκέδαση.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων από την πλευρά τους αποδίδουν τις ακριβές τιμές στη μεγάλη ζήτηση, στην εμπορικότητα της περιοχής της Χώρας αλλά και στον υψηλό φόρο ακίνητης περιουσίας που καταβάλουν, με αποτέλεσμα αυτός να μετακυλίεται στους ενοικιαστές.

Πάντως, δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι θα πρέπει να γίνουν θεσμικές παρεμβάσεις ώστε να μπει φρένο στην ασυδοσία τόσο των ιδιοκτητών που ζητούν… τον ουρανό με τ’ άστρα για λίγα τετραγωνικά όσο και ορισμένων επιχειρηματιών που καταστρέφουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα της Μυκόνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider