Από εβδομάδα οι πινακίδες «Βόρεια Μακεδονία» στα σύνορα των Σκοπίων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από εβδομάδα οι πινακίδες «Βόρεια Μακεδονία» στα σύνορα των Σκοπίων
Η πρώτη πινακίδα με το νέο όνομα της χώρας όπως προκύπτει από την συμφωνία των Πρεσπών θα εγκατασταθεί αύριο στα σύνορα με την Ελλάδα.

Τις νέες πινακίδες που θα αρχίσουν να τοποθετούνται κι επισήμως από εβδομάδα σε όλα τα κυβερνητικά κτήρια καθώς και στα σύνορα των Σκοπίων και θα φέρουν το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» δημοσίευσαν τα ενημερωτικά μέσα των Σκοπίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι τη Δευτέρα θα αποσταλεί από την Αθήνα στα Σκόπια η ρηματική διακοίνωση που θα ενημερώνει πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, με την οποία ξεκινούν και οι υποχρεώσεις της.

Από Δευτέρα λοιπόν σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, στις διμερείς σχέσεις αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, όπως στα νέα έγγραφα, θα αναφέρεται η γειτονική χώρα με τη νέα συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Η πρώτη πινακίδα με το νέο όνομα της χώρας όπως προκύπτει από την συμφωνία των Πρεσπών θα εγκατασταθεί την Τρίτη στα σύνορα με την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider