Κατεβάζουν τα μολύβια τους και κλείνουν τα κομπιούτερ τους οι λογιστές - φοροτεχνικοί, καθώς λίγες ώρες μετά το άνοιγμα της εφαρμογής στο Taxisnet η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος αποφάσισαν την αποχή των μελών τους από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, αλλά και αποκλεισμούς εφοριών σε όλη τη χώρα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών και Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, σε σχέση με το νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών τους, ο οποίος οδηγεί στην καταβολή του 70% και πλέον του εισοδήματός τους σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

«Εάν εφαρμοστεί το νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών, του χρόνου θα είναι αδύνατη η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, γιατί - πολύ απλά - δε θα υπάρχουν λογιστικά γραφεία και ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού θα έχουν βάλει λουκέτο», δήλωσε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

«Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να βάλουν κατά μέρος τα πολιτικά και συνδικαλιστικά «εγώ» τους και να απέχουν από την υποβολή δηλώσεων, ώστε το μήνυμα αντίδρασης να είναι ηχηρό, γιατί όλοι μαζί μπορούμε», τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ Βασίλης Καμπάνης.

«Οι οικονομολόγοι - λογιστές φοροτεχνικοί - στηρίζουν τον επιστημονικό τους φορέα και αποφάσισαν να απέχουν από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΠΟΟΕΕΕ Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.

Σε πρώτη φάση, η αποχή θα διαρκέσει έως και τις 18 Απριλίου, οπότε και θα συνεδριάσουν εκ νέου, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.