Mήνυση κατά παντός υπευθύνου στον Αρειο Πάγο για τις Πρέσπες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mήνυση κατά παντός υπευθύνου στον Αρειο Πάγο για τις Πρέσπες
Mηνυτήρια αναφορά κατέθεσε σήμερα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Mηνυτήρια αναφορά κατέθεσε σήμερα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, διά του προέδρου της Ιωάννη Αθανασιάδη, για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται «κατά παντός υπευθύνου ο οποίος εμπλέκεται στην Συμφωνία των Πρεσπών και έχει διαπράξει τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικών προσώπων, παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Αναφορά γίνεται στη δήλωσγ του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι ο Τζώρτζ Σόρος χρηματοδότησε με 50 εκατ. ευρώ την ελληνική κυβέρνηση, με σκοπό της εξαγορά πολιτικών προσώπων στην χώρα μας και τα Σκόπια, σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά σε τηλεοπτικές εμφανίσεις του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά (Κρήτη TV και OPEN TV), ενώ επισημαίνεται ότι στο twitter, ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για μπόνους μαύρου χρήματος 2 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, στην μήνυση γίνεται αναφορά στον ανεξάρτητο βουλευτή Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος -όπως αναφέρεται- ενώπιον της Βουλής κατήγγειλε την κυβέρνηση για σιωπή της ως προς τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου και ζήτησε εξηγήσεις χωρίς όμως να λάβει κάποια απάντηση.

Η Συνομοσπονδία ζητά από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν:

  1. Εάν ο Πάνος Καμμένος αληθώς κατήγγειλε ενεργητική και παθητική δωροδοκία των βουλευτών των κοινοβουλίων των Σκοπίων και της Ελλάδος.
  2. Εάν το εν λόγω αδίκημα της δωροδοκίας δεν έχει διαπραχθεί, να διερευνηθεί εάν ο Πάνος Καμμένος διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατά του Νίκου Κοτζιά για τον προσπορισμό πολιτικού οφέλους.
  3. Τυχόν άλλα αδικήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider