Πρόοδο από όλους ζητά για το προσφυγικό ο Αβραμόπουλος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόοδο από όλους ζητά για το προσφυγικό ο Αβραμόπουλος

Την ανάγκη να γίνουν βήματα προόδου από τουρκικής, ελληνικής και ευρωπαϊκής πλευράς για να εφαρμοστεί πλήρως η πρόσφατη συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία για το προσφυγικό υπογράμμισε τη Δευτέρα από την Άγκυρα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Η Τουρκία είναι βασικός εταίρος μας και η Ε.Ε. είναι εταίρος της Τουρκίας, είτε πρόκειται για την αντιμετώπιση της τρέχουσας προσφυγικής κρίσης, είτε πρόκειται για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση, συνέχισε ο κ. Αβραμόπουλος, σκοπός μας είναι να αντικαταστήσουμε τις ανοργάνωτες, χαοτικές, παράτυπες και επικίνδυνες μεταναστευτικές ροές με οργανωμένες, ασφαλείς και νόμιμες οδούς προς την Ευρώπη για όσους δικαιούνται διεθνή προστασία σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο.

Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής: δεν θα υπάρχει αυτοματοποιημένη διαδικασία επιστροφών για τους αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα στην Τουρκία, σημείωσε, για να προσθέσει πως «Αυτός είναι ο λόγος, που με ικανοποίηση διαπιστώνω τα πρώτα βήματα της εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας που σήμερα διαμορφώνεται. Βέβαια, δεν είμαστε ακόμη εκεί που πρέπει. Τόσο η Τουρκία όσο και η Ελλάδα – που είναι οι κύριες υπεύθυνες για την εφαρμογή της συμφωνίας – έχουν ακόμη να κάνουν πολλά, και η Επιτροπή μαζί με τους οργανισμούς της ΕΕ είναι εκεί για να τις υποστηρίζουν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider