Επιταχύνεται το πρόγραμμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιταχύνεται το πρόγραμμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση του έργου για την Διοικητική Ανασυγκρότηση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας ενώ για την επιτάχυνση των διαδικασιών συστήνονται ομάδες εργασίας. Αυτές οι αποφάσεις λήφθηκαν κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών παρουσία τυ υπουργού, κ. Κουρουμπλή και εκπροσώπων φορέων.

Ο υπουργός ΕΣΔΑ κ. Κουρουμπλής, τόνισε ότι υπάρχει πνεύμα σύγκλησης όλων των πλευρών και ανάγκη συμμετοχής όλων των σχετικών φορέων, ενώ για την οικονομική πρακτική που θα ακολουθηθεί για την υλοποίηση αυτού του έργου, υπογράμμισε:

«Δεν θα βάλω καμία υπογραφή γιατί κατά το παρελθόν δόθηκαν πολλά χρήματα για τα πληροφοριακά συστήματα, χωρίς όμως, το ανάλογο αποτέλεσμα. Δεν θα βάλω καμία υπογραφή για κανένα έργο, το οποίο δεν θα έχει τις προϋποθέσεις για το προσδοκώμενο αποτέλεσμα και δεν θα συμβάλλει στη λειτουργική αναβάθμιση των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας και στην άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη. Θα βάλω τέλος στο πέταμα χρημάτων».

Για την εξασφάλιση και διαρκή παρακολούθηση του αναγκαίου συντονισμού, αποφασίστηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των συναρμόδιων για την υλοποίηση του έργου φορέων της κεντρικής διοίκησης με την συμμετοχή των ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ και ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider