Απαγορευτικά απόπλου και κλειστά σχολεία λόγω της «Υπατίας» 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απαγορευτικά απόπλου και κλειστά σχολεία λόγω της «Υπατίας» 
Σε ισχύ βρίσκεται απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά για ανατολικό Αιγαίο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας που ονομάστηκε Υπατία και έφερε νέο κύμα χιονόπτωσης σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Σήμερα Τετάρτη χιόνισε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα.

Η Υπατία έφερε και ισχυρούς ανέμους.

Σε ισχύ βρίσκεται απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά για ανατολικό Αιγαίο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, λόγω των θυελλωδών ανέμων που κατά τόπους φθάνουν τα 9 και στο βόρειο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Λαυρίου δεν θα εκτελεστεί το βραδινό δρομολόγιο για Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο, Καβάλα, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Κλειστή είναι επίσης η γραμμή Κέρκυρα-Λευκίμη και Καβάλα-Πρίνου Θάσου.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν ακυρώσεις η τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Για την Πέμπτη 10/01 αναμένονται βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και στις παράκτιες προς αυτά περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και δυτικά ορεινά και ημιορεινά και κατά τόπους σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας, κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν από αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής ισχύουν τα εξής:

Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

1. Δήμος Μαραθώνα - Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία (Δεν δόθηκε ενημέρωση για Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς)
2. Δήμο Ωρωπού - α) ΑΥΛΩΝΑΣ: Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά. Ο Παιδικός Σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά, στις 9.00 π.μ. β) ΑΦΙΔΝΕΣ: Όλα τα σχολεία, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά. Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Αντωνόπουλου- Εκπαιδευτική Αναγέννηση», μετά από τη βεβαίωση του ιδιοκτήτη που κατατέθηκε στο πρωτόκολλο του Δήμου, θα λειτουργήσουν κανονικά. γ) ΚΑΛΑΜΟΣ & ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ: Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά.
δ) ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ & ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ: Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά. ε) ΜΑΛΑΚΑΣΑ: Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Ο Παιδικός Σταθμός στο Μήλεσι, θα λειτουργήσει κανονικά, στις 9.00 π.μ. στ) ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ: Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Το ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου θα λειτουργήσει κανονικά. ζ) ΝΕΑ ΠΑΛΑΤΙΑ & ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Ωρωπού & Νέων Παλατίων θα παραμείνει κλειστό, λόγω κτιριακού τεχνικού προβλήματος.

Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών ισχύουν τα εξής:

1. Δήμος Κηφισιάς - Έναρξη λειτουργίας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Παιδικών Σταθμών στις 10.00 π.μ.

Θεσσαλονίκη

Κλειστά θα μείνουν την Πέμπτν τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και οι παιδικοί σταθμοί στους Δήμους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Βόλβης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Πυλαίας – Χορτιάτη, Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού - Ευόσμου.

Ο Δήμος Θερμαϊκού ανακοίνωσε ότι αύριο και μεθαύριο θα μείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία. Ανοιχτοί θα παραμείνουν ωστόσο όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου. Αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις και από τους δήμους Θέρμης, Νεάπολης - Συκεών και Παύλου Μελά.

Επίσης κλειστά θα μείνουν αύριο και τα σχολεία στους δήμους Κιλκίς, Βέροιας, Κατερίνης και Έδεσσας. Σε ό,τι αφορά τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Έδεσσας, λόγω της μικρής προσέλευσης παιδιών, θα λειτουργήσει μόνο ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Έδεσσας με το προσωπικό όλων των μονάδων, για την εξυπηρέτηση όλων των παιδιών.

Στον Δήμο Αριστοτέλη αύριο δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (ΚΔΑΠ, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) στις δημοτικές ενότητες Μ. Παναγίας, Αρναίας και Σταγείρων – Ακάνθου εκτός από τις σχολικές μονάδες της Ιερισσού, Ν. Ρόδων, Ουρανούπολης και Αμμουλιανής (ΚΔΑΠ, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο) όπου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ηλεία

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε δύο δημοτικές ενότητες και σε μία τοπική κοινότητα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και σε μία τοπική κοινότητα του δήμου Πύργου της Ηλείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμιου Κοτζά, κλειστά θα παραμείνουν, λόγω ολικού παγετού, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των δημοτικών ενοτήτων Λασιώνος και Λαμπείας, καθώς και της τοπικής κοινότητας Κούμανι.

Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, κλειστά θα παραμείνουν αύριο το νηπιαγωγείο, το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο της τοπικής κοινότητας Γουμέρου, λόγω βλάβης του συστήματος θέρμανσης και των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ιωάννινα

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία στους Δήμους Δωδώνης, Πωγωνίου, Ζαγορίου, Μετσόβου, Ζίτσας, Κόνιτσας, Βορείων Τζουμέρκων, Γεωργίου Καραϊσκάκη και Ιωαννιτών, όπου δεν θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί σταθμοί, για λόγους προληπτικούς, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας.

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας Ηπείρου, συνιστάται σε όλους τους οδηγούς να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες ,λόγω παγετού και χιονιού.

Ειδικότερα:

▪ στην Εγνατία Οδό , από τον Κόμβο Ιωαννίνων έως την Παναγιά.

▪ στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Κακαβιάς και στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Κοζάνης

▪ στα επαρχιακά ορεινά οδικά δίκτυα του Ζαγορίου, Βορείων Τζουμέρκων, Μετσόβου, Κόνιτσας, Ζίτσας, Πυρσόγιαννης και Πωγωνίου

▪ στην παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας, όταν και όπου απαιτείται.

▪ στο οδικό δίκτυο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, όπου αυτό απαιτείται

▪ στην επαρχιακή οδό Βουργαρελίου - Κυψέλης

▪ στην εθνική οδό 'Αρτας - Καρδίτσας , από Καλεντίνη έως Πηγές.

▪ στην επαρχιακή οδό Διάσελλου - Σκουληκαριάς, έως το Βελεντζικό.

▪στην επαρχιακή οδό 'Αρτας - Δαφνωτής

▪ στην επαρχιακή οδό Αγνάντων - Μελισσουργών

▪ στην επαρχιακή οδό Αθαμανίου - Μεσούντας

▪στην επαρχιακή οδό Αθαμανίου - Τετρακώμου

▪στην επαρχιακή οδό Αθαμανίου - Θεοδώριανων

▪από το 67ο έως το 76ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού 'Αρτας - Τρικάλων

▪στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Αντιρρίου, από στρατόπεδο Φιλιππιάδας έως την σήραγγα Κλεισούρας

▪ στην παλαιά Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας Ιωαννίνων,από 50ο έως 65ο χιλιόμετρο, όπου απαιτείται

Επίσης, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων:

▪στην Εγνατία οδό από κόμβο Ιωαννίνων έως κόμβο Παναγιάς

▪ στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Αντιρρίου, από στρατόπεδο Φιλιππιάδας έως σήραγγα Κλεισούρας.

▪στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Κακαβιάς και Ιωαννίνων – Κοζάνης

Λάρισα

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Λάρισας.

Η σημερινή χιονόπτωση στο νομό Λάρισας, αλλά και ο παγετός που σημειώνεται στην περιοχή, οδήγησαν τους δήμους Λάρισας, Ελασσόνας, Φαρσάλων, Αγιάς, Τεμπών και Κιλελέρ στην απόφαση να μην λειτουργήσουν όλες τις σχολικές μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Λαρισαίων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, τόσο στην Κοζάνη, όσο και την Φλώρινα, αποφάσισε την αναστολή για τις 10 Ιανουαρίου 2019, της εκπαιδευτικής και διοικητικής λειτουργίας του ιδρύματος.

Επίσης ο πρύτανης του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας Στέργιος Γκανάτσο αποφάσισε τη αναστολή λειτουργίας συνολικά του ιδρύματος, για την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου.

Για την Παρασκευή θα υπάρξει νέα εκτίμηση της κατάστασης με βάση τις επικρατούσες συνθήκες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider