Πολικές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα - Στους -17 η θερμοκρασία στο Νευροκόπι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πολικές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα - Στους -17 η θερμοκρασία στο Νευροκόπι
Κλειστά τα νηπιαγωγεία στη Μακεδονία και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Δριμύ ψύχος και παγετός χαρακτηρίζουν τον καιρό στη Βόρεια Ελλάδα, με την κατάσταση να αναμένεται να επιδεινωθεί και από την έλευση και της νέας κακοκαιρίας με την επωνυμία «Τηλέμαχος» από σήμερα Δευτέρα 7 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, στο Νευροκόπι Δράμας, ο υδράργυρος το πρωί υποχώρησε στους -17 βαθμούς Κελσίου και στην Ορεστιάδα στους -9 βαθμούς.

Το τσουχτερό κρύο επιμένει και στη δυτική Μακεδονία, όπου από νωρίς καταγράφονται αρνητικές θερμοκρασίες, με το θερμόμετρο στα Γρεβενά να «δείχνει» το πρωί -10 βαθμούς Κελσίου και σε Φλώρινα και Πτολεμαΐδα -9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία βρίσκεται στους 0 βαθμούς και επικρατούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, ενώ υπάρχει πιθανότατα για πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις. Το χιόνι των τελευταίων ημερών και ο πάγος ταλαιπωρούν αρκετούς Θεσσαλονικείς κυρίως περιφερειακών δήμων, ενώ δρόμοι και πεζοδρόμια έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια. Κλειστοί εξακολουθούν να είναι οι επαρχιακοί δρόμοι Αγίου Βασιλείου-Χορτιάτη και Μελισσοχωρίου-Ωραιοκάστρου. Κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Αισθητό είναι το κρύο και σε άλλες πόλεις της κεντρικής Μακεδονίας, όπου σε πολλές ορεινές περιοχές η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα.

Κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα, κατόπιν απόφασης του πρυτανικού συμβουλίου, το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Κλειστοί θα παραμείνουν, παράλληλα, δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ του δήμου Λαγκαδά «δεδομένης της μη λειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης στους χώρους των παιδικών σταθμών λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα οι μονάδες που θα παραμείνουν κλειστές σήμερα Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019 ειναι οι εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΓΚΑΔΑ

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Λαγκαδά

ΚΔΑΠ Λαγκαδά

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΡΙΟΥ:

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Καβαλαρίου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΛΧΙΚΟΥ:

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κολχικού

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΓΥΝΩΝ:

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Λαγυνών

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΣΗΡΟΥ:

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ασσήρου

ΚΔΑΠ Ασσήρου

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΙΘΙΑΣ:

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κριθιάς

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΕΡΤΙΣΚΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΞΑΛΟΦΟΥ:

ΚΔΑΠ Πέντε Βρυσών

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΙΝΔΟΙΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙΟΥ:

ΚΔΑΠ Ζαγκλιβερίου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΧΟΥ:

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Σοχού

Σύμφωνα επίσης με ανακοίνωση του δήμου Λαγκαδά, αποφασίστηκε το ΙΕΚ Λαγκαδά να παραμείνει κλειστό σήμερα Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, λόγω του ισχυρού παγετού που επικρατεί.

Δήμος Ωραιοκάστρου

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του δήμου Ωραιοκάστρου, οι παιδικοί σταθμοί Μελισσοχωρίου, Λητής , Δρυμού όπως και τα ΚΔΑΠ Ωραιοκάστρου, Παλαιοκάστρου, Λητής και Πενταλόφου θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Όπως ανέφερε χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου, «μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε […] κρίθηκε φρόνιμο να μη λειτουργήσουν οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί (σήμερα Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019)».

Σε επιφυλακή τα Τρίκαλα για το νέο κύμα κακοκαιρίας

Κάτω από το μηδέν παραμένει ο υδράργυρος στα Τρίκαλα, όπου σε πολλές περιοχές επικρατούν συνθήκες ολικού παγετού.

«Προετοιμαζόμαστε, είμαστε σε επιφυλακή για το νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο σύμφωνα με τις προβλέψεις θα πλήξει το νομό μας κυρίως, το βράδυ της Τετάρτης με πυκνές χιονοπτώσεις» δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

Μεγάλη βαρύτητα από τις πρώτες πρωινές ώρες δίνεται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, όπου τα μηχανήματα ρίχνουν αλάτι, προκειμένου μεγάλα οχήματα να έχουν πρόσβαση σε κτηνοτροφικές μονάδες και άλλες επιχειρήσεις, για την ομαλή λειτουργία τους.

Με μικρά προβλήματα η κυκλοφορία των αστικών λεωφορείων

Με μικρά προβλήματα, λόγω παγετού, διεξάγεται σήμερα η κυκλοφορία των αστικών λεωφορείων στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα του νομού Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων στις εξής γραμμές: 76 (ΙΚΕΑ – Αγγελοχώρι), 77 (Ν. Μηχανιώνα, Κερασιά– Επανομή) και 82 (Θεσσαλονίκη – Νεοχωρούδα).

Τροποποιήσεις ισχύουν σήμερα στις γραμμές 86 (Θεσσαλονίκη - Λαγκαδίκια, το αστικό λεωφορείο δεν διέρχεται από τα Λαγυνά και το Αρδαμέρι) και 87 (Θεσσαλονίκη - Βασιλικά, το αστικό λεωφορείο πραγματοποιεί δρομολόγια στους κεντρικούς δρόμους και δεν διέρχεται από τους περιφερειακούς προορισμούς, πλην της Αγίας Παρασκευής και της Φιλοθέης, από όπου περνά κανονικά).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider