Νέες τηλεφωνικές συνομιλίες θα έχει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις προχθεσινές διαρροές συνομιλιών του ΔΝΤ και ενώ χθες συνομίλησε σχετικά και την Γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έχει προγραμματισμένες συνομιλίες με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Francois Hollande αλλά και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden.

Στο επίκεντρο της χθεσινής συνομιλίας του με την Angela Merkel, ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε το προσφυγικό ζήτημα, ενόψει και της πρώτης επιχείρησης επαναπροώθησης μεταναστών στην Τουρκία, αλλά και το οικονομικοπολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει μετά τις αποκαλύψεις των διαλόγων Thomsen - Velculescu από το Wikileaks.

Ακολούθησαν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες του Έλληνα πρωθυπουργού με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Martin Sculz, τον πρόεδρο της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Gianni Pittella, τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Andonio Costa.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Pierre Moscovici, τον επικεφαλής του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem, καθώς και τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, της Γαλλίας, Michel Sapin  και της Ιταλίας, Pier Carlo Padoan.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου «από όλες τις παραπάνω συνομιλίες διαπιστώθηκε ότι κοινή πεποίθηση είναι η ανάγκη να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μέσα στον Απρίλιο».