Έκτακτη σύσκεψη στη Χίο για τo προσφυγικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκτακτη σύσκεψη στη Χίο για τo προσφυγικό

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου απόψε στις 20:00 στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Χίου, ώστε να εκτιμηθεί η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου.
Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι βουλευτές Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης και Νότης Μηταράκης, ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, ο αστυνομικός διευθυντής Χίου Ανδρέας Δαμίρης, ο λιμενάρχης Χίου Χρήστος Φραγκιάς και ο συντονιστής του hotspot Γιώργος Κασάπης. Θα συμμετέχει, επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σταμάτης Κάρμαντζης.

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου

Λίγες ώρες πριν την πρώτη επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας και εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάζονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ανεβάζοντας στα ύψη τον αριθμό των όσων βρίσκονται υπό περιορισμό ή κυκλοφορούν ελεύθεροι, στην περίπτωση της Χίου- στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ το τελευταίο 48ωρο, από το πρωί της Παρασκευής και μέχρι σήμερα Κυριακή στις 9 το πρωί, στη Λέσβο αποβιβάσθηκαν 766 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ άλλοι 122 αποβιβάσθηκαν σήμερα μετά τις 9 το πρωί.

Στη Χίο αποβιβάσθηκαν 385 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ το πρωί σήμερα παρά τους ανέμους έφτασαν άλλοι 78.
Χαμηλά οι αφίξεις παραμένουν μόνο στη Σάμο όπου το 48ωρο αποβιβάσθηκαν μόλις 31 μετανάστες και πρόσφυγες.

Παρά το ότι έχουν περάσει δυο εβδομάδες από την 20η Μαρτίου, οπότε και άρχισε η πρόσφατη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας που διέπει την μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών μέσα στα όρια της Ελλάδας από τα νησιά, η Αστυνομία δίνει ακόμα εναπομείναντες με το παλιό καθεστώς- που όμως κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται.
Επίσημα, λοιπόν, η Αστυνομία στα νησιά του βορείου Αιγαίου δίνει την ύπαρξη 488 προσφύγων στη Λέσβο, 219 στη Σάμο, καθώς και 24 στη Χίο, όπου μέχρι την Παρασκευή δηλώνονταν ότι δεν έχει μείνει κανένας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider