Θεσσαλονίκη: Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Κώστας Παπαδόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεσσαλονίκη: Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα
Η ομιλία είναι στις 19:30 το βράδυ της Παρασκευής.

«Αστακός» είναι το κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Παλαί ντε Σπορ, στις 19:30 το απόγευμα.

Την ίδια ώρα, «πονοκέφαλο» για την ΕΛ.ΑΣ. αποτελούν και οι τρεις αντισυγκεντρώσεις που διοργανώνονται: οι δύο για το Μακεδονικό -στον Λευκό Πύργο και έξω από το χώρο της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ- και η τρίτη από αναρχικές συλλογικότητες στην Καμάρα.

Ενδεικτικό της βαρύτητας που δίνει το Αρχηγείο της Αστυνομίας είναι ότι τα μέτρα επιβλέπει προσωπικά ο αρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος, Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται συνεχώς συσκέψεις για το σχέδιο αποτροπής επεισοδίων, με αρκετές εναλλακτικές.

Στα μέτρα τάξης θα συμμετέχουν τουλάχιστον 20 διμοιρίες των ΜΑΤ και της ομάδες ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος), ενώ από χθες Πέμπτη βρίσκεται στην πόλη και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, το οποίο θα κάνει πτήσεις πάνω από την πόλη, βοηθούμενο και από το ειδικό drone. Στόχος της Αστυνομίας είναι το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία να περιοριστεί στην πλατεία του Λευκού Πύργου, και να μην μετακινηθούν οι συμμετέχοντες προς το Παλαί ντε Σπορ.

Ιδιαίτερα μέτρα θα ληφθούν για όσους μπουν στο κλειστό γυμναστήριο για να παρακολουθήσουν την ομιλία του πρωθυπουργού.

Θα γίνονται συνεχείς έλεγχοι και δεν θα επιτραπεί να μπουν στο χώρο σημαίες, πλακάτ και πανό, παρά μόνο αυτά που θα τοποθετήσουν από νωρίς οι διοργανωτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider