Έξι περιοχές της Αττικής θα σταματήσουν να έχουν βόθρους, ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί για πολλά χρόνια τους κατοίκους των περιοχών αυτών. 
Πρόκειται για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων στην Παλλήνη, με τον σχετικό διαγωνισμό να έχει προγραμματιστεί για τις 17 Δεκεμβρίου.

Το έργο, το οποίο χαρακτηρίζεται ιστορικής σημασίας, έχει προϋπολογισμό 71,9 εκατ. ευρώ (55,3 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ) και θα καλύψει τις ανάγκες στις περιοχές Ανθούσας, Γέρακα και Παλλήνης του Δήμου Παλλήνης.

Στο έργο συμπεριλαμβάνεται αγωγός μεταφοράς λυμάτων στις περιοχές Δ. Αγ. Παρασκευής και Χαλανδρίου.

Η διάρκεια κατασκευής του έχει οριστεί στα 4 χρόνια και προβλέπει την κατασκευή των κύριων (πρωτεύον δίκτυο) και των δευτερευόντων αγωγών (δευτερεύον δίκτυο) αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων, στις περιοχές Ανθούσας, Γέρακα και Παλλήνης του Δήμου Παλλήνης, καθώς και την κατασκευή των ιδιωτικών συνδέσεων των ακινήτων με το δίκτυο αυτό.

Η αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που ταλανίζουν επί δεκαετίες τους κατοίκους των Ανατολικών Προαστίωνς. Στο μεγαλύτερο τμήμα του Δήμου η αποχέτευση των ακαθάρτων υδάτων γίνεται με βόθρους. Το γεγονός αυτό, πέραν από οποιεσδήποτε άλλες συνέπειες, επιβαρύνει σημαντικά το περιβάλλον με μόλυνση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα, εγκυμονώντας, σύμφωνα με τους ειδικούς,  σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Οι αγώνες των κατοίκων των περιοχών αυτών έχουν ξεκινήσει την τελευταία 8ετία και η διαδικασία πέρασε «από 40 κύματα» προκειμένου να καταλήξουμε στην δημοπράτηση του μεγάλου αυτού έργου. 

Όσον αφορά τη συμμετοχή των τεχνικών εταιρειών στο διαγωνισμό, αναμένεται να είναι μεγάλη, λόγω του υψηλού προϋπολογισμού.