Στη Βουλή η τροπολογία για το «Βοήθεια στο Σπίτι» - 3.200 νέες θέσεις εργασίας στους δήμους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη Βουλή η τροπολογία για το «Βοήθεια στο Σπίτι» - 3.200 νέες θέσεις εργασίας στους δήμους
Προβλέπει την ένταξη του προγράμματος σε οργανικές μονάδες ΟΤΑ α' βαθμού και στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό.

Κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη μη περικοπή των συντάξεων από 1ης Ιανουαρίου 2019, τροπολογία για ένταξη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε οργανικές μονάδες των ΟΤΑ α' βαθμού και για στέλεχωσή τους από μόνιμο προσωπικό.

Συγκεκριμένα, τροπολογία για την ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», μέσω προκήρυξης 3.200 θέσεων εργασίας και ένταξη του προγράμματος σε οργανικές μονάδες των Δήμων κατέθεσε σήμερα το πρωί το υπουργείο Εσωτερικών, στη Βουλή.

«Το συγκεκριμένο μέτρο ήταν αχρείαστο έστω και αν τότε που το ψηφίζατε επιχειρηματολογούσατε διαφορετικά», σχολίασε ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, σημειώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση από τότε είχε υπογραμμίσει ότι δεν έπρεπε να έχει ψηφιστεί ένα τέτοιο μέτρο και είχε διαφωνήσει με τις επιλογές της κυβέρνησης. Υπογράμμισε ακόμη ότι η ΝΔ σταθερά υποστήριζε, εντός και εκτός της χώρας και σε όλα τα επίπεδα, τη μη υλοποίηση αυτής της περικοπής και για το λόγο αυτό μάλιστα είχε καταθέσει και σχετική τροπολογία.

Ο Γιώργος Βλάχος ανέφερε επίσης ότι αυτές οι περικοπές που ακυρώνονται σήμερα, δεν είναι οι μοναδικές που θεσπίστηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση ψηφίστηκαν μαζί με άλλες νομοθετικές παρεμβάσεις που επιβαρύνουν τους συνταξιούχους και που αυτές σήμερα δεν ακυρώνονται δυστυχώς για τους ασφαλισμένους. «Διαπραγματευτήκατε μόνοι, αποφασίσατε μόνοι σας, αγνοήσατε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της αντιπολίτευσης, διαπραγματευτήκατε τα αντίμετρα με αντάλλαγμα τη μη περικοπή των συντάξεων», είπε ο Γιώργος Βλάχος σημειώνοντας ότι ο νόμος 4387 (νόμος Κατρούγκαλου) δημιουργεί συνταξιούχους δύο ταχυτήτων.

«Καλωσορίσαμε από την αρχή την πρόθεση της κυβέρνησης να ξεψηφίσει αυτά που είχε ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία με τα δύο χέρια της και συμπαγέστατη επιβεβαίωσε την περικοπή των συντάξεων», ανέφερε ο εισηγητής της ΔΗΣΥ Γιάννης Κουτσούκος σημειώνοντας ότι πρέπει να ακυρωθεί και «όλο το έκτρωμα του νόμου Κατρούγκαλου».

Ο κ. Κουτσούκος είπε επίσης ότι η κυβέρνηση σπεύδει μεν έντρομη να πάρει πίσω τις μειώσεις αλλά εξακολουθεί να διατηρεί σε ισχύ το θεσμικό έκτρωμα Κατρούγκαλου. Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση μαζεύει άρον άρον τις διατάξεις φοβισμένη για το πολιτικό κόστος που θα έχει από τον επανυπολογισμό των συντάξεων. Κατήγγειλε επίσης τον «προπηλακισμό», από την κυβερνητική πλειοψηφία, του αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ ο οποίος είχε καταγγείλει το νόμο Κατρούγκαλου, κατά την ακρόασή του στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής όπου προηγήθηκε η συζήτηση και επεξεργασία του νομοσχεδίου.

Ο κ. Κουτσούκος μίλησε για τριχοτόμηση του ασφαλιστικού συστήματος και δραματικές μειώσεις που φτάνουν μέχρι 36,6% και υπενθύμισε ότι η ΔΗΣΥ έχει καταθέσει πρόταση νόμου που «θα είναι η σημαία έναντι όποιων πολιτικών εξελίξεων» και αυτό «είναι κάτι που άπαντες πρέπει να το έχουν υπόψη τους»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider