Διαψεύδει ο Αλβανίας Αναστάσιος ότι συλλυπήθηκε μόνο την οικογένεια Κατσίφα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαψεύδει ο Αλβανίας Αναστάσιος ότι συλλυπήθηκε μόνο την οικογένεια Κατσίφα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος συλλυπήθηκε και τις δύο οικογένειες, Κατσίφα και Ζίλφα (πρόκειται για τον 63χρονο που μαχαιρώθηκε στην Κέρκυρα), ανακοίνωσε η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, απαντώντας σε αλβανικές ιστοσελίδες και εφημερίδες που υποστήριξαν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ενδιαφέρθηκε και συλλυπήθηκε μόνο την οικογένεια Κατσίφα και αδιαφόρησε για την οικογένεια του αδικοσκοτωμένου Πετρίτ Ζίλφα στην Κέρκυρα.

«Αυτός ο ισχυρισμός είναι εντελώς αναληθής. Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος συλλυπήθηκε και τις δύο οικογένειες. Την οικογένεια Ζίλφα στις 5 Δεκεμβρίου 2018.Όσοι ζουν από κοντά τα γεγονότα γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος συμμετέχει με σεβασμό και στοργή στον πόνο των ανθρώπων και αντιμετωπίζει τα γεγονότα με διακριτική σιωπή παρά τις απειλές, τις οποίες κατά καιρούς δέχεται από εξτρεμιστικές ομάδες και των δύο χωρών. Οι καλώς πληροφορημένοι και αντικειμενικοί κύκλοι τόσο στην Αλβανία όσο και στην Ελλάδα γνωρίζουν ότι επί 27 χρόνια ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος αγωνίζεται για την ειρήνη, την αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό μεταξύ ανθρώπων και λαών», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Κρατείται στο Αργυρόκαστρο ο πρόεδρος της Ομόνοιας Χειμάρας – Να επιδείξει σύνεση καλεί τις αλβανικές αρχές η Ομόνοια

Να επιδείξουν σύνεση σταματώντας τις διακρίσεις εις βάρος των μελών της μειονότητας κάλεσε τις αλβανικές αρχές η «Ομόνοια» και τις ελληνικές να προχωρήσουν σε κάθε θεμιτή πράξη προς διασφάλιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων μειονοτικών, πολίτες τόσο της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Αλβανίας.

Σύμφωνα με το himara.gr, ο Πρόεδρος της Ομόνοιας Χειμάρας, Διονύσιος Φρέντης Μπελέρης, κρατείται από το πρωί του Σαββάτου, όταν μπλόκο της αλβανικής αστυνομίας σταμάτησε το όχημά του, έξω από τους Βουλιαράτες όπου μετέβαινε για να παραστεί στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Μαζί του προσήχθησαν δύο ακόμη Χιμαραίοι. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την Αστυνομία για τους λόγους που οδήγησαν στην προσαγωγή και κράτησή του.

Ο Μπελέρης έχει διατελέσει αντιπρόεδρος και πρόεδρος της ομογενειακής οργάνωσης, ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ και είναι υποψήφιος δήμαρχος με το Κόμμα Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Χιμάρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider