Ειρηνική η πορεία στα Προπύλαια για την επέτειο Γρηγορόπουλου - Ένταση στα Εξάρχεια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ειρηνική η πορεία στα Προπύλαια για την επέτειο Γρηγορόπουλου - Ένταση στα Εξάρχεια

Ολοκληρώθηκαν οι απογευματινές κινητοποιήσεις, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

πορεια

Με εντολή της Αστυνομίας, οι σταθμοί του Μετρό Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα, παρέμειναν κλειστοί από τις 5 και 6 το απόγευμα, αντίστοιχα με τους συρμούς να περνούν από τους σταθμούς χωρίς να κάνουν στάση.

Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν ήδη παραταχθεί γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ το κλίμα στην περιοχή των Εξαρχείων μυρίζει «μπαρούτι», με οδοφράγματα να είναι ήδη στημένα στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα και πληροφορίες για επεισόδια και έξω από το υπουργείο Πολιτισμού.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, επεισόδια ξέσπασαν στην πλατεία Κλαθμώνος και στην οδό Κοραή, στο κέντρο της Αθήνας, για το οποία έγιναν δέκα προσαγωγές. Συγκεκριμένα, οι 9 από τις προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και η 1 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στην κατοχή των προσαχθέντων σύμφωνα με την Αστυνομία βρέθηκαν φωτοβολίδες, μαχαίρια και πέτρες.

Μέχρι τις 7:30 το απόγευμα οι προσαγωγές είχαν φτάσει τις 24.

Σχόλια ( )

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider