Επέτειος Γρηγορόπουλου: Έκλεισε ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Έκλεισε ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο»
Υπενθυμίζεται πως από τις 12 το μεσημέρι ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα» έχει κλείσει και οι συρμοί διέρχονται χωρίς να πραγματοποιήσουν στάση.

Έκλεισε και ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., λόγω των συγκεντρώσεων για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Υπενθυμίζεται πως από τις 12 το μεσημέρι ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα» έχει κλείσει και οι συρμοί διέρχονται χωρίς να πραγματοποιήσουν στάση.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, επεισόδια ξέσπασαν στην πλατεία Κλαθμώνος, κατά τη διάρκεια της μαθητικής πορείας για τον Γρηγορόπουλο. Συγκεκριμένα, ομάδα νεαρών εκτόξευσε πέτρες και βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, με τους αστυνομικούς να απαντούν με περιορισμένη χρήση χημικών και προσαγωγές νεαρών που είχαν αποσπαστεί από τον κύριο όγκο της πορείας.

Νωρίτερα, επεισόδια προκλήθηκαν ομάδα περίπου 20 κουκουλοφόρων στην οδό Κοραή, στο κέντρο της Αθήνας, σπάζοντας με βαριοπούλες πεζοδρόμια και εκτοξεύοντας ύβρεις εναντίον αστυνομικών που βρίσκονταν στην περιοχή.

Αυτή την ώρα οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας έχουν κλείσει, καθώς μαθητές και οι φοιτητές πραγματοποιούν πορεία.

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί κάθε κλάδου της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται στον δρόμο.

Το γεγονός ότι στη Γαλλία βρίσκεται σε εξέλιξη η «εξέγερση των κίτρινων γιλέκων» ανησυχεί ακόμα περισσότερο τις Αρχές, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να εκφράζουν ανησυχία για επεισόδια και γενικευμένες καταστροφές.

Επίσης ο «Αίαντας», το υδροφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. θα βρεθεί στο δρόμο για την αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων. Επίσης το σύνολο των διαθέσιμων διμοιριών ΜΑΤ και ΥΜΕΤ θα είναι επί ποδός. Παράλληλα, πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου για να παρατηρούν κινήσεις διαφόρων ατόμων και ειδικότερα έξω από κτίρια που τελούν από κατάληψη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider