Επέτειος Πολυτεχνείου: Πεδίο μάχης έγιναν τα Εξάρχεια (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επέτειος Πολυτεχνείου: Πεδίο μάχης έγιναν τα Εξάρχεια (pics)
Επεισόδια μετά τη λήξη της πορείας.

Σε πεδίο μάχης μετετράπησαν τα Εξάρχεια το βράδυ του Σαββάτου, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Μετά από αρκετές απόπειρες, οι αντιεξουσιαστές κατάφεραν να κόψουν το λουκέτο στην κεντρική πύλη του πολυτεχνείου επί της Πατησίων.

Έτσι κατάφεραν, αρκετά πιο εύκολα, να κάνουν... καταδρομικές ενέργειες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Διμοιρίες των ΜΑΤ κυνήγησαν ομάδα αντιεξουσιαστών και έφτασαν μπροστά στην είσοδο όπου οπισθοχώρησαν καθώς δέχτηκαν καταιγισμό από βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες.

Σύμμαχος τους οι δύο «αύρες» (οχήματα ρίψης νερού) που έχει πλέον επιστρατεύσει η ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα μαίνονται οι μάχες στους δρόμους πέριξ του Πολυτεχνείου μέχρι και την πλατεία Εξαρχείων, καθώς οι αντιεξουσιαστές δεν έχουν εξαντλήσει τα «πολεμοφόδιά» τους.

Τις 22 έφτασαν οι προσαγωγές

Σε συνολικά 22 προσαγωγές ατόμων στη ΓΑΔΑ, προχώρησαν κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων οι αστυνομικές δυνάμεις.

Οι 13 εξ αυτών μετατράπηκαν σε συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Έκαψαν και σημαία

Ομάδα κουκουλοφόρων που συμμετείχε στα εκτεταμένα επεισόδια πέριξ του Πολυτεχνείου, μεταξύ άλλων, έκαψε και μια ελληνική σημαία. Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Τζωρτζ. Υπάρχουν πληροφορίες για μια ακόμη καμένη ελληνική σημαία, από αντιεξουσιαστές.

exarxeia1

Στην αμερικανική πρεσβεία ο κύριος όγκος της διαδήλωσης

Στο μεταξύ, στην αμερικάνικη πρεσβεία έφτασε μετά τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου, ο κύριος όγκος της διαδήλωσης για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, ολοκληρώθηκε η πορεία του μπλοκ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία.

Οι εκδηλώσεις μνήμης για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου άρχισαν από νωρίς το πρωί.

Από το πρωί οι πόρτες του ιδρύματος ήταν ανοικτές για τον κόσμο, για να αποτίσει φόρο τιμής, αφήνοντας ένα λουλούδι ή ενα στεφάνι και παρά τη βροχή και τα έντονα αστυνομικά μέτρα γονείς με παιδιά και παππούδες με εγγόνια, προσήλθαν στο Πολυτεχνείο για την επέτειο της εξεγερσης του Νοεμβρίου του 1973.

Λίγο μετά τις 2 μετά το μεσημέρι οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν και ξεκίνησε η προσυγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων επί της οδού Πατησίων. Ωστόσο η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης από την Επιτροπή Εορτασμού 17ης Νοεμβρίου 1973 δεν πραγματοποιήθηκε, ως είθισται, με το κλείσιμο των θυρών του Πολυτεχνείου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι ισχυρές στο σημείο, ενώ οι αντιεξουσιαστές έχουν καταλάβει τον χώρο του Πολυτεχνείου και έχουν επεκταθεί στην οδό Στουρνάρη.Υπενθυμίζεται οτι το κεντρικό κτήριο του Πολυτεχνείου «Αβέρωφ» τελεί υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι με πορεία θα κατευθυνθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου θα περιμένουν τον κύριο όγκο της διαδήλωσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η αστυνομία έχει πάρει δρακόντεια μέτρα στο κέντρο της Αθήνας προς αποφυγή επεισοδίων με 5.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός ενώ σε ισχύ βρίσκονται και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Επέτειος Πολυτεχνείου: Πεδίο μάχης έγιναν τα Εξάρχεια (pics)
Επέτειος Πολυτεχνείου: Πεδίο μάχης έγιναν τα Εξάρχεια (pics)
Επέτειος Πολυτεχνείου: Πεδίο μάχης έγιναν τα Εξάρχεια (pics)
Επέτειος Πολυτεχνείου: Πεδίο μάχης έγιναν τα Εξάρχεια (pics)
Επέτειος Πολυτεχνείου: Πεδίο μάχης έγιναν τα Εξάρχεια (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider