Η πρώτη βότκα από το Τσέρνομπιλ είναι γεγονός (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η πρώτη βότκα από το Τσέρνομπιλ είναι γεγονός (pics)
Η ομάδα υπό τον καθηγητή Σμιθ άρχισε να καλλιεργεί σιτηρά στη ζώνη αποκλεισμού και στη συνέχεια είχε την ιδέα να παράξει οινοπνευματώδη ποτά.

Μετά από αρκετές επιστημονικές μελέτες, το πρώτο καταναλωτικό προϊόν από την εγκαταλελειμμένη περιοχή του Τσέρνομπιλ είναι γεγονός- και είναι μια φιάλη βότκα από σίτο και νερό από την περιοχή που συνέβη το πυρηνικό ατύχημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ο καθηγητής Τζίμι Σμιθ κρατώντας στα χέρια του την πρώτη φιάλη της βότκας Atomik δήλωσε πως «είναι το μόνο μπουκάλι που υπάρχει και τρέμω όταν το σηκώνω».

ATOMIKATOMIK

Η ομάδα υπό τον καθηγητή Σμιθ άρχισε να καλλιεργεί σιτηρά στη ζώνη αποκλεισμού και στη συνέχεια είχε την ιδέα να παράξει οινοπνευματώδη ποτά. Ο λόγος που επέλεξαν τη βότκα έχει εν μέρει να κάνει με το γεγονός ότι ένα καθαρό, αποσταγμένο προϊόν μπορεί να παραχθεί ακόμη και από μολυσμένα σιτηρά. «Δεν είναι πιο ραδιενεργή από οποιαδήποτε άλλη βότκα. Κάθε χημικός θα σας πει ότι είναι απολύτως ασφαλής».

Στόχος της παραγωγής της βότκας Atomic δεν ήταν το πείραμα. Ο κ. Σμιθ ελπίζει ότι η πώληση της βότκας θα μπορούσε να παράσχει υποστήριξη στις κοινότητες γύρω από τη ζώνη αποκλεισμού, που προσπαθούν να λάβουν σειρά δράσεων και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Φωτογραφίες από geek.com

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider