Η Ελλάδα «στο στόχαστρο» Καναδών για επένδυση 100 εκατ. ευρώ στην κάνναβη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ελλάδα «στο στόχαστρο» Καναδών για επένδυση 100 εκατ. ευρώ στην κάνναβη
Σε μεγάλη επένδυση στην Ευρώπη αναμένεται να προχωρήσει η καναδική εταιρεία καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης Canopy Growth Corp. 

Σε αναζήτηση χώρας με μεγάλη ηλιοφάνεια βρίσκεται εταιρεία από τον Καναδά, προκειμένου να επενδύσει στην καλλιέργεια και επεξεργασία κάνναβης. Υποψήφιες χώρες είναι η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία.

Η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ για να αυξήσουν την παραγωγή κάνναβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Πιέρ Ντεμπς, διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Canopy Spectrum Cannabis. Στα πλάνα της εταιρείας είναι η δημιουργία δύο νέων μονάδων παραγωγής κάνναβης, όπου θα αναπτύσσονται εκατοντάδες κιλά του φαρμάκου κάθε χρόνο.

Η Γερμανία και γενικά η ΕΕ «είναι οι αγορές με το καλύτερο ρυθμιστικό πλαίσιο για την αγορά κάνναβης εκτός Καναδά», αναφέρει ο Ντεμπς. «Η συγκεκριμένη αγορά στην Ευρώπη θα αναπτυχθεί σχεδόν με τον ίδιο ρυθμό που έγινε και στον Καναδά. Και χρειαζόμαστε εγκαταστάσεις και εργοστάσια παραγωγής», διευκρινίζει ο ίδιος.

Είναι σημαντικό για τους καλλιεργητές κάνναβης του Καναδά να επεκταθούν και πέρα από τη χώρα τους, όπου βέβαια οι νόμοι είναι φιλόξενοι. Έχουν περάσει άλλωστε μόλις 20 ημέρες, από τότε που η χώρα επέτρεψε τη χρήση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Χώρες όπως η Βρετανία, αρχίζουν να χαλαρώνουν τα νομικά πλαίσια και στελέχη του χώρου εκτιμούν ότι πολύ σύντομα η κάνναβη στην Ευρώπη θα είναι μία αγορά πολλών δισ. ευρώ.

Η Canopy αναμένεται να αποφασίσει σύντομα εάν θα φτιάξει τα νέα της εργοστάσια στην Ελλάδα, την Ισπανία ή την Ιταλία, χώρες ηλιόλουστες, καθώς για να αναπτυχθεί το φυτό χρειάζεται υψηλή ηλιοφάνεια. Η εταιρεία ήδη συνεργάζεται με την ισπανική εταιρεία Alcaliber SΑ με έδρα τη Μαδρίτη.

Την ίδια στιγμή η εταιρεία ετοιμάζεται να φτιάξει εργοστάσιο στη Γερμανία, το οποίο θα δραστηριοποιείται στην παραγωγή εκχυλίσματος και τη δημιουργία καψουλών γέλης από κάνναβη.

Έως το 2020 οι νέες υποδομές θα επιτρέψουν στην Conopy να παράγει τόνους κάνναβης. Η εταιρεία ήδη δημιούργησε ένα θερμοκήπιο στη Δανία, το ποίο θα παράγει έως 200 κιλά την εβδομάδα στο τέλος του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη άδεια καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα χορηγήθηκε σε εταιρεία του Ισραήλ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider