Αυξάνεται ο ανταγωνισμός στο fast food – Υποχωρούν τα Wendy’s 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνεται ο ανταγωνισμός στο fast food – Υποχωρούν τα Wendy’s 
Οι μεγάλες αλυσίδες να έχουν μπει σε έναν πόλεμο τιμών και προσφορών που συμπιέζει σημαντικά τα κέρδη

Τον έντονο ανταγωνισμό της βιομηχανίας του γρήγορου φαγητού αναδεικνύουν τα αποτελέσματα της αλυσίδας Wendy’s καθώς ένας από τους βασικούς δείκτες που μετράει τις πωλήσεις εδραιωμένων καταστημάτων της στη Βόρεια Αμερική υποχώρησε για πρώτη φορά μετά από οχτώ χρόνια.

Οι πωλήσεις «ίδιων καταστημάτων» της Wendy’s υποχώρησαν κατά 0,2% το τρίτο τρίμηνο του 2018, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 1,7%. Αυτό είχε βέβαια άμεση επίπτωση στην τιμή της μετοχής της αλυσίδας η οποία υποχώρησε έως και κατά 7% εξαλείφοντας ουσιαστικά τα κέρδη που είχε καταγράψει όλη την χρονιά.

Wendy's

Σε γενικό επίπεδο, όμως, τα αποτελέσματα της εταιρείας δείχνουν ότι ο ανταγωνισμός στον κλάδο έχει αυξηθεί με τις μεγάλες αλυσίδες να έχουν μπει σε έναν πόλεμο τιμών και προσφορών που συμπιέζει σημαντικά τα κέρδη. «Το περιβάλλον πωλήσεων έχει πολλές προκλήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας, Τοντ Πένγκορ.

Η Wendy’s έχει διάφορες προσφορές όπως το λεγόμενο «4 για 4 δολάρια» αλλά και εκπτώσεις σε συγκεκριμένα προϊόντα, όπως οι τηγανιτές πατάτες που τις δίνει 1 δολάριο ανεξαρτήτως μεγέθους. Με αυτές τις προσφορές η εταιρεία προσπαθεί να ανταγωνιστεί τα McDonald’s με το μενού των 1,2,3 δολαρίων καθώς και τα εκπτωτικά μενού των Taco Bell.

Πλέον η διοίκηση της αλυσίδας μείωσε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη το 2018 στο περίπου1% από 2-2,5% που ήταν μέχρι πρότινος.

Εκτός από τον πόλεμο των τιμών η διοίκηση της Wendy’s αναφέρθηκε και στο αυξανόμενο εργατικό κόστος στην έκθεσή της για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, λέγοντας πως αυτό περιορίζει τα περιθώρια κέρδους. Η έλλειψη εργαζομένων αποτελεί πλέον βασικό πρόβλημα για την βιομηχανία του γρήγορου φαγητού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider