Τι έγινε στο Μουντιάλ των e-sports

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι έγινε στο Μουντιάλ των e-sports
Οι Κινέζοι νίκησαν τους Ευρωπαίους στον τελικό του League of Legends.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Νότια Κορέα, γενέτειρα των e-sports, έλαβαν χώρα οι τελικοί του παγκόσμιου πρωταθλήματος του παιχνιδιού League of Legends, μπροστά στα μάτια 50.000 θεατών στο στάδιο της πόλης Ίντσον και δεκάδων εκατομμυρίων θεατών μέσω Ίντερνετ.

Η κινεζική ομάδα Invictus Gaming κέρδισε την ευρωπαϊκή Fnatic και ο τίτλος πήγε για πρώτη φορά στους Κινέζους.

Το παιχνίδι για υπολογιστές που οι φίλοι του αποκαλούν χαϊδευτικά LoL, έχει εξελιχθεί στο αγαπημένο της παγκόσμιας βιομηχανίας gaming των 14 δισ. δολαρίων, εδώ και σχεδόν μια δεκαετία που κυκλοφόρησε από τη Riot Games. Συνδυάζει στοιχεία παιχνιδιών strategy και role-playing και περιλαμβάνει μάγους, πολεμιστές και τέρατα που μοιάζουν να έρχονται από μεσαιωνικούς θρύλους.

Το πρωτάθλημα του LoL θεωρείται το Μουντιάλ των e-sports εξαιτίας της δημοτικότητάς του. Πέρυσι 60 εκατ. κόσμου είδαν από τις οθόνες τους τους τελικούς του Πεκίνου, όπου οι Νοτιοκορεάτες Samsung Galaxy κέρδισαν τους συμπατριώτες τους SK Telecom 1.

Φέτος ήταν η πρώτη φορά από το 2011 που νοτιοκορεάτικη ομάδα δεν έφτασε στον τελικό. Η Fnatic, η ευρωπαϊκή ομάδα που είχε κερδίσει την πρώτη διοργάνωση που είχε γίνει στη Σουηδία, αντιμετώπισε την κινεζική Invictus Gaming που είναι διάσημη για τους τίτλους της στα πρωταθλήματα των παιχνιδιών Dota 2 και StarCraft.

Παρά την απουσία Νοτιοκορεατών στον τελικό, ο ενθουσιασμός για τα e-sports είναι μεγαλύτερος από ποτέ σε αυτή τη χώρα των 50 εκατ. κατοίκων, όπου συναντάς gaming cafe σε σχεδόν κάθε κεντρικό δρόμο των πόλεών της. Οι δημιουργοί βιντεοπαιχνιδιών αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους τη στιγμή που κατασκευαστές όπως οι Hyundai Motor Co. και Samsung Heavy Industries Co. πασχίζουν να ξαναζήσουν τις παλιές τους δόξες. Για παράδειγμα η Netmobile, που ειδικεύεται σε παιχνίδια για κινητά, έχει κεφαλαιοποίηση που φτάνει εκείνη της LG Electronics.

Κάποιοι gamers γίνονται διασημότητες στη Νότια Κορέα. Ο Lee Sang-heyok, με το ψευδώνυμο Faker στην ομάδα Τ1, κερδίζει εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο και έχει οπαδούς που θα ζήλευαν οι περισσότεροι σταρ του ποδοσφαίρου. Ενώ ο Lim Yo-hwan, θρύλος του StarCraft, έχει παντρευτεί ηθοποιό και εμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικά σόου. Δεν είναι τυχαίο που η Νότια Κορέα θεωρείται η Βραζιλία των e-sports.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider