Η κάνναβη κάνει ακόμη πιο πλούσιους τους Καναδούς εκατομμυριούχους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η κάνναβη κάνει ακόμη πιο πλούσιους τους Καναδούς εκατομμυριούχους

Η καλλιέργεια κάνναβης έχει κάνει ακόμη πλουσιότερους κάποιους από τους μεγαλύτερους εκατομμυριούχους του Καναδά, τουλάχιστον σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Οι συμφωνίες για επενδύσεις στην κάνναβη δείχνουν να αποφέρουν χρήματα και αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί η εταιρεία παραγωγής κάνναβης, MedReleaf, η οποία έχει μετοχές αξίας 156 εκατ. δολαρίων έκαστη και κατατάσσεται στη δεύτερη θέση μετά την Aurora Cannabis, η οποία διαθέτει μετοχές αξίας 2,9 δις δολαρίων.

Η MedReleaf μαζί με την Tarik Ouass, η οποία εδρεύει στο Γιβραλτάρ και τις Raymond Leach και Stephen Arbib έχουν συνδυασμένα μερίδια ύψους 1,74 δις καναδικά δολάρια σύμφωνα με την αποτίμηση που έγινε κατά τη συμφωνία. Αν η συμφωνία ολοκληρωθεί οι επενδυτές θα κατέχουν τις μετοχές της Aurora. Η μετοχή της MedReleaf σημείωσε άνοδο 3,7% τη Δευτέρα στα 25,78 καναδικά δολάρια ενώ φέτος σημείωσε άνοδο 21%.

Αν και σε αυτή την αναδυόμενη αγορά έχει αυξηθεί ο αριθμός των πλούσιων ιδιοκτητών, οι επενδυτές μάλλον θα έπρεπε να πωλούν «πάνω στον ενθουσιασμό τους» όσον αφορά στη συγκεκριμένη συμφωνία, όπως εκτιμά ο Chris Damas, συντάκτης της BCMI Cannabis Report.

«Καμία εταιρεία δεν κάνει λεφτά σε επίπεδο EBITDA», σημείωσε ο Damas αναφερόμενος στα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων.

Πολλές καναδικές startups σε αυτό τον τομέα έχουν χαμηλά ή καθόλου κέρδη καθώς κάνουν αγώνα για να αυξήσουν την παραγωγή εν όψει της νομιμοποίησης της μη φαρμακευτικής μαριχουνάνας.

Η Aurora Cannabis η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία που φθάνει τα 4,59 δις. καναδικά δολάρια , κατέγραψε πωλήσεις ύψους 18,1 δις δολαρίων το χρόνο που προηγήθηκε μέχρι τον Ιούνιο του 2017. Η MedReleaf ανακοίνωσε έσοδα ύψους 40,3 εκατ. δολαρίων το χρόνο που προηγήθηκε μέχρι το Μάρτιο του 2017 σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία. Ο δείκτης BI Canada Cannabis Competitive Peers Index έχει υποχωρήσει κατά 28% φέτος, ωστόσο ακόμη και σε αυτά τα επίπεδα δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι διπλασιάστηκε τους τελευταίους 12 μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider