Πόσο κοστίζει στη Samsung η κατασκευή του νέου Galaxy S9

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόσο κοστίζει στη Samsung η κατασκευή του νέου Galaxy S9

Το τελευταίο κινητό τηλέφωνο της Samsung Electronics κοστίζει περισσότερο από το προηγούμενο μοντέλο μετά την αναβάθμιση της κάμερας της συσκευής από την εταιρεία τεχνολογίας της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με την εταιρεία TechInsights.

Για την ακρίβεια, η κατασκευή του νέου smartphone Galaxy S9+ κοστίζει 306,50 ευρώ (379 δολάρια) από τα σχεδόν 278 ευρώ (343 δολάρια) που κόστιζε το Galaxy S8+ που κυκλοφόρησε πέρυσι καθώς διαθέτει ένα πιο προηγμένο σύστημα κάμερας και διπλή κάμερα στην πίσω όψη. Η διπλή κάμερα της πίσω όψης σύμφωνα με τις πληροφορίες του TechInsider κοστίζει 39 ευρώ (48 δολάρια) έναντι 25 ευρώ (32 δολάρια) που κόστιζει το αντίστοιχο χαρακτηριστικό του S8 +.

Καθώς οι κάμερες των smartphone βελτιώνονται όλο και περισσότερο με στόχο να μετατραπούν σε φωτογραφικές μηχανές που όλοι θα κουβαλούν ανά πάσα στιγμή μαζί τους, η διαμάχη μεταξύ των τεχνολογικών κολοσσών της Apple και της Samsung όλο και φουντώνει.

«Στην περίπτωση του νέου τηλεφώνου της Samsung η εταιρεία πήρε τον αισθητήρα της φωτογραφικής μηχανής των 12 megapixel του Note 8 και τον συνδύασε με αυτόν του S8+ για να φτιάξει την κάμερα με τα μοναδικά χαρακτηριστικά τουS9+», δήλωσε ο Al Cowsky από το TechInsight.

Το άλλο βασικό πεδίο μάχης τεχνολογίας τηλεφώνου είναι η οθόνη, αν και στην περίπτωση αυτή το κόστος παρουσιάζεται μειωμένο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Το πιο ακριβό στοιχείο του S9 + είναι η οθόνη OLED 6,2 ιντσών, η οποία έρχεται στα 58,60 ευρώ (72,50 δολάρια), αρκετά χαμηλότερα δηλαδή από τις παρόμοιου μεγέθους οθόνες των Note 8 και S8+, οι οποίες κόστιζαν 66 ευρώ (82 δολάρια) και 63,50 ευρώ (78,50 δολάρια), σύμφωνα με το TechInsider. Όσο για τον κύριο επεξεργαστή του τηλεφώνου ανέρχεται στα 55 ευρώ (68 δολάρια) και οι κάρτες μνήμης στα41 ευρώ (51 δολάρια).

Να υπενθυνίσουμε ότι το νέο τηλέφωνο χρησιμοποιεί πλέον επεξεργαστή σχεδιασμένο από τη Samsung, εκτός από τα μοντέλα της εταιρείες που διατίθενται στις Η.Π.Α. όπου ιστορικά χρησιμοποιούνται επεξεργαστές της Qualcomm Inc. Το νέο chip Exynos 9810 της Samsung, κάνει μάλιστα τα νέα μοντέλα έξυπνων κινητών τηλεφώνων ταχύτερα από αυτά του περασμένου έτους.

Αν αναλογιστεί κανείς πως η μέση τιμής πώλησης του νέου τηλεφώνου στις ΗΠΑ ανέρχεται 903,30 δολάρια (730 ευρώ), διαπιστώνει πως η Samsung έχει περιθώριο μικτού κέρδους 58% σύμφωνα με το κόστος κατασκευή που εκτιμά το TechInsights. Όσο γι αυτούς που θέλουν να αγοράσουν την νέα συσκευή από την ιστοσελίδα της εταιρείας έναντι 840 δολαρίων (679 ευρώ), το μεικτό περιθώριο κέρδους της εταιρείας φτάνει το 55%.

Να υπενθυμίσουμε ότι το αντίστοιχο περιθώριο κέρδους για την iPhone X φτάνει το 61% και το 59% για το iPhone 8 Plus, σύμφωνα με την ανάλυση της TechInsight.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider