Τσιγκούνηδες ακόμη και οι κροίσοι, ζητούν free Wi-Fi στα ξενοδοχεία!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσιγκούνηδες ακόμη και οι κροίσοι, ζητούν free Wi-Fi στα ξενοδοχεία!

Γιατί το δωρεάν είναι πάντα… ελκυστικότερο ακόμη και για εκείνους που δεν το έχουν ανάγκη! Ο λόγος για το free Wi-Fi, το οποίο δείχνουν να το προτιμούν ακόμη και οι πλούσιοι!

Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, δεν υπάρχει σήμερα ξενοδοχείο στις ΗΠΑ που να μην παρέχει δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο. Ακόμη κι αν ένα κατάλυμα, για κάποιους λόγους, δεν προσφέρει free Wi-Fi, τότε όλοι είναι δυσαρεστημένοι. Ακόμη και οι πιο εύποροι.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της τελευταίας έρευνας της Resonance Consultancy, ακόμη και οι κροίσοι του πλανήτη - το γνωστό 1% - θέτουν ως βασική προτεραιότητα όταν κλείνουν διαμονή σε κάποιο υπερπολυτελές ξενοδοχείο την παροχή δωρεάν σύνδεσης στο διαδίκτυο. Ειδικότερα, για το 51% των πλουσίων – που συμμετείχαν στην έρευνα – το free Wi-Fi στο ξενοδοχείο είναι «εξαιρετικά σημαντικό», ενώ για το 66% των συμμετεχόντων είναι «πολύ σημαντικό».

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.391 ταξιδιωτών, ενώ υπενθυμίζεται πως στο 1% ανήκουν όσοι διαθέτουν ετήσιο εισόδημα άνω των 400.000 δολαρίων.

Όπως υποστηρίζει το Bloomberg, υπάρχουν ωστόσο ξενοδοχεία που παρέχουν σύνδεση στο διαδίκτυο, έναντι αυξημένου κόστους. Γιατί; Γιατί απλά μπορούν! «Πολλά ξενοδοχεία γνωρίζουν ότι οι πλούσιοι πελάτες τους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους και χρειάζονται το internet. Έτσι, αποφασίζουν να το παρέχουν με εξτρά χρεώσεις. Δεν γνωρίζουν όμως ότι αυτό είναι κάτι που… ενοχλεί τους εύπορους πελάτες τους», σχολιάζει ο Henry Harteveldt, ταξιδιωτικός πράκτορας της Atmosphere Research Group που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο. «Το να υπάρχει ξενοδοχείο στις ΗΠΑ, χωρίς να παρέχει δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο, θεωρείται ανόητη προσέγγιση. Δεν κάνεις έτσι business», εξηγεί ο ίδιος.

Η αλυσίδα ξενοδοχείων InterContinental συγκαταλέγεται σε εκείνες που παρέχουν free Wi-Fi σε όλους τους πελάτες της. Το ίδιο ισχύει και για τα Holiday Inn και τα Crowne Plaza.

Υπάρχουν ωστόσο και τα ξενοδοχεία εκείνα που προσαρμόζουν τις υπηρεσίες - παροχές τους, ανάλογα με τη ζήτηση. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι τα ξενοδοχεία Hyatt, τα οποία αποφάσισαν πέρυσι – κατά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου – να παρέχουν δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο σε όλους τους πελάτες τους, παγκοσμίως.

«Το free Wi-Fi πολύ γρήγορα μετεξελίχθηκε σε βασική απαίτηση για όλους. Έχει καταστεί τόσο απαραίτητο, όσο ένα άνετο κρεβάτι ή ένα καθαρό δωμάτιο», σχολιάζει η Stephanie Sheppard, εκπρόσωπος των ξενοδοχείων Hyatt.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider