Τα 25 πιο περιζήτητα επαγγέλματα στις ΗΠΑ για το 2016

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα 25 πιο περιζήτητα επαγγέλματα στις ΗΠΑ για το 2016

Αν ψάχνετε για δουλειά στο εξωτερικό και, μάλιστα, σκοπεύετε να διασχίσετε τον Ατλαντικό, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στα επαγγέλματα που θεωρούνται ως τα πλέον περιζήτητα σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο ιστότοπος αναζήτησης εργασίας Glassdoor έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια λίστα με τις 25 καλύτερες δουλειές στις ΗΠΑ για το 2016, με βάση τις προοπτικές των αποδοχών, τις ευκαιρίες ανέλιξης και τη ζήτηση που έχει κάθε επάγγελμα στην αγορά εργασίας.

Όπως επιβεβαιώνει και η λίστα, οι ειδικότητες της πληροφορικής και τα επαγγέλματα υγείας εξακολουθούν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον στην αγορά και να προσφέρουν τις καλύτερες ευκαιρίες καριέρας τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στις υπόλοιπες προηγμένες οικονομίες. Μεγάλη ζήτηση έχουν, επίσης, οι ειδικότητες που αφορούν στο μάρκετινγκ, τα οικονομικά και τα φορολογικά.

Όσον αφορά στις απολαβές, που αποτελούν και σοβαρό κριτήριο της κατάταξης, τον μεγαλύτερο μισθό παίρνει διαχειριστής ανάπτυξης λογισμικού –135.000 δολάρια– ενώ τη χαμηλότερη αμοιβή συναντάμε στον τεχνικό διαχειριστή λογαριασμών –69.500 δολάρια, ετησίως.

Η γενική κατάταξη με τις καλύτερες δουλειές για το 2016 έχει ως εξής:

1. Επιστήμονας δεδομένων (Data scientist)

2. Φοροτεχνικός (Tax Manager)

3. Αρχιτέκτονας λύσεων πληροφορικής (Solution Manager)

4. Διαχειριστής σχέσεων πελατών (Engagement Manager)

5. Προγραμματιστής εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας (Mobile Developer)

6. Διαχειριστής ανθρώπινου δυναμικού (HR Manager)

7. Βοηθός ιατρού (Physician Assistant)

8. Διαχειριστής προϊόντων (Product Manager)

9. Μηχανικός λογισμικού (Software Engineer)

10. Διαχειριστής λογιστικών ελέγχων (Audit Manager)

11. Διαχειριστής ανάλυσης δεδομένων (Analytics Manager)

12. Διαχειριστής ανάπτυξης λογισμικού (Software Development Manager)

13. Διαχειριστής προώθησης προϊόντων (Product Marketing Manager)

14. Διαχειριστής προώθησης (Marketing Manager)

15. Διαχειριστής ελέγχου ποιότητας (QA Manager)

16. Οικονομικός διαχειριστής (Finance Manager)

17. Διαχειριστής εμπορικής ανάπτυξης (Business Development Manager)

18. Διαχειριστής εμπειρίας χρήστη (UX Manager)

19. Διαχειριστής στρατηγικής (Strategy Manager)

20. Τεχνικός διαχειριστής λογαριασμών (Technical Account Manager)

21. Σύμβουλος (Consultant)

22. Επιθεωρητής κατασκευών (Construction Superintendent)

23. Προϊσταμένη νοσηλεύτρια (Nurse Practitioner)

24. Ηλεκτρολόγος μηχανικός (Electrical Engineer )

25. Αρχιτέκτονας λογισμικού (Software Architect)

Μια από τις αξιοσημείωτες μεταβολές σε σύγκριση με την περυσινή λίστα είναι η ειδικότητα του επιστήμονα δεδομένων, η οποία εκτινάχθηκε στην πρώτη θέση, από την 9η που ήταν το 2015, παραγκωνίζοντας τον βοηθό ιατρού στην έβδομη θέση, από την πρώτη που ήταν πέρυσι.

Στις ειδικότητες που βγήκαν από τη λίστα περιλαμβάνεται ο διαχειριστής βάσεων δεδομένων, ο διευθυντής πωλήσεων, ο μηχανολόγος μηχανικός και ο φυσιοθεραπευτής.

Δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος επαγγελματίες που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες και να δηλώνουν ανικανοποίητοι από τη δουλειά τους. Συνήθως, οι απαντήσεις που έχουν δώσει στην Glassdoor κινούνται στο εξής κλίμα: «Κάθε μέρα στη δουλειά ασχολούμαι με ενδιαφέροντα θέματα, μαζί με απίστευτα ευφυείς και αφοσιωμένους συναδέλφους».

Μεγάλο ρόλο παίζει, πάντοτε, στην ικανοποίηση των εργαζομένων και ο εργοδότης. Οι επιστήμονες δεδομένων στην Airbnb για παράδειγμα –η οποία αναδείχθηκε ως η καλύτερη εταιρεία για να δουλεύει κανείς από την Glassdoor πριν από έναν μήνα– δηλώνουν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι: «Υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνουν τη δουλειά μου εκπληκτική: οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην Airbnb είναι αφοσιωμένοι στην αποστολή της εταιρείας, ενώ η εταιρεία δίνει τις καλύτερες παροχές και προνόμια που μπορεί να βρει κανείς… υπάρχει μεγάλη ευελιξία».

Όσον αφορά στα χειρότερα επαγγέλματα -από πλευράς απολαβών- σε αυτά περιλαμβάνονται ο υπεύθυνος υποδοχής πελατών ξενοδοχείου, ο ειδικός πληρωτέων λογαριασμών, ο ασφαλιστής και ο ρεπόρτερ, με μισθούς που δεν υπερβαίνουν τα 45.000 δολάρια ετησίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider