Εργαλείο για ταξίδια... πολυτελείας ετοιμάζει η Airbnb

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εργαλείο για ταξίδια... πολυτελείας ετοιμάζει η Airbnb

Στην πολυτέλεια με στόχο την διάθεση πιο ακριβών σπιτιών για ακόμα μεγαλύτερα μερίδια κέρδους στρέφεται η Airbnb Inc. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία η Airbnb σχεδιάζει να ξεκινήσει μια νέα υπηρεσία ενοικίασης αρχοντικών και βιλών, τα οποία μάλιστα και θα ελέγχει πριν καταχωρηθούν στην πλατφόρμα ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητά τους.

Η εταιρεία θα ξεκινήσει τη δοκιμή της νέας προσφοράς σε συγκεκριμένες αγορές μέχρι το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις. Εάν οι δοκιμές κριθούν επιτυχείς, τότε η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο θα επεκτείνει σταδιακά την υπηρεσία και σε άλλες χώρες, συμπλήρωσαν οι πηγές παρότι η ίδια η Airbnb αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.

Αναζητώντας τρόπους για να απευθυνθεί στους υψηλού οικονομικού επιπέδου ταξιδιώτες η Airbnb έχει τροποποιήσει τις προσφορές της όπως οι αλυσίδες ξενοδοχείων. Η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει τη δοκιμή ενός εργαλείου που ονομάζεται Airbnb Select, απαιτώντας από τους οικοδεσπότες να διατηρούν διαρκώς ορισμένα στάνταρ στα καταλύματά τους. Όπως για παράδειγμα επισκέπτεστε ένα ξενοδοχείο και περιμένετε να σας δώσει καθαρές πετσέτς, κουβέρτες και ποιότητα , Airbnb Select έχει σχεδιαστεί για να κάνει το ίδιο. Για το λόγο αυτό και τα σπίτια αυτά πρέπει να ελέγχονται.

Το νέο εργαλείο της πλατφόρμας είναι αναβαθμισμένο προσφέρει ρετιρέ - αντί για διαμερίσματα αρχοντικά αντί για σπίτια. Για το λόγο αυτό και εσωτερικά της εταιρείας είναι γνωστό ως «Airbnb Lux», χωρίς ωστόσο να έχει οριστεί η επίσημη ονομασία του, ανέφεραν οι πηγές.

Η δημιουργία του προέκυψε μετά την εξαγορά από την Airbnb της Luxury Retreats, η οποία πραγματοποιήθηκε μερικούς μήνες νωρίτερα. Πρόκειται για μια καναδική εταιρεία η οποία πριν πουληθεί στον κολοσσό της silicon Valley διέθετε στο κοινό της περισσότερες από 4.000 βίλες και παραθεριστικές κατοικίες. Οι συγκεκριμένες λίστες σπιτιών δεν έχουν ακόμα προστεθεί ως ξεχωριστό τμήμα στην ιστοσελίδα της Airbnb .

Ένα εργαλείο με υψηλότερα ενοίκια σε σπίτια πολυτελείας αναμένεται να είναι μια προσοδοφόρα πηγή εσόδων για την Airbnb δεδομένου ότι η εταιρεία λαμβάνει ένα συγκεκριμένο ποσοστό από το κόστος κάθε ενοικίασης ως μεσίτης. Όσο πιο ακριβή η ενοικίαση τόσο μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους θα έχει η εταιρεία ώστε να αντιπροσωπεύει τα 31 δισ. δολάρια που αποτιμάται.

Βέβαια η προώθηση υψηλότερων ενοικίων high-end επιτρέπει στην Airbnb να στοχεύει την κατηγορία των πελατών που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ακριβά τις υπηρεσίες της.

Η airbnb προσπαθεί να επεκταθεί όλο και περισσότερο σε τομείς που σχετίζονται με τον τουρισμό αλλά δεν αφορούν αποκλειστικά την διαμονή. Για το λόγο αυτό άλλωστε και τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους λάνσαρε υπηρεσίες ξεναγήσεων από ντόπιους και προτάσεις για δραστηριότητες που χαρακτηρίζουν μια συγκεκριμένη περιοχή. Σύμφωνα με τις φήμες μάλιστα η Airbnb θέλει να επεκταθεί και σε άλλους τομείς του τουρισμού για το λόγο αυτό άλλωστε εξετάζει την δημιουργία ή ενσωμάτωση ενός εργαλείου κρατήσεων για πτήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider