Ποντάρουν στις γερμανικές μετοχές και το 2016 οι αναλυτές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποντάρουν στις γερμανικές μετοχές και το 2016 οι αναλυτές

Ένα καλό έτος ήταν το 2015 για τις γερμανικές μετοχές οι οποίες υπεραπόδοσαν έναντι τόσο των υπόλοιπων ευρωπαϊκών όσο και των παγκοσμίων. Μάλιστα, οι επενδυτές ποντάρουν σε περαιτέρω άνοδο το 2016.

Ο δείκτης DAX σημείωσε 27 υψηλά κατά τη διάρκεια του έτους που φεύγει πριν ξεκινήσει καθοδική πορεία τους τελευταίους μήνες του έτους. Ακόμη και με την μεταβλητότητα να είναι υψηλή ο γερμανικός δείκτης θα κλείσει τη χρονιά με κέρδη 11%, περισσότερα και από τον ευρωπαϊκό δείκτη Εuro Stoxx 600 και από τον παγκόσμιο MSCI All Country World Index.

Οι γερμανικές μετοχές ξεκίνησαν δυναμικά το 2015 επωφελούμενες από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τον Αύγουστο, η πορεία αντιστράφηκε λόγω της ξαφνικής υποτίμησης του κινεζικού νομίσματος και του σκανδάλου της Volkswagen. Από τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου ο δείκτης έχει καταφέρει να συμμαζέψει τις απώλειες.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι ο δείκτης DAX θα πραγματοποιήσει ράλι μέσα στο 2016 βασισμένοι σε δύο παράγοντες ιδιαίτερα ευνοϊκούς για τις γερμανικές εταιρείες: Στις χαμηλές τιμές του πετρελαίου και την υποχώρηση του ευρώ.

Ο δείκτης DAX αναμένεται να σημειώσει άνοδο 8,6% από το κλείσιμο της Τρίτης σύμφωνα με το στοιχεία εκτιμήσεων από 13 αναλυτές που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Πολλοί αναλυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι, όπως η Natisix SA που προβλέπει άνοδο 17% για το 2016. Ωστόσο κάποιοι επενδυτές ανησυχούν ότι η εξάρτηση των γερμανικών εταιρειών από τις παγκόσμιες αγορές μπορεί να επιβραδύνει τον DAX.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider