Δοκίμασε 3.500 κρασιά και συστήνει τα 10 κορυφαία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δοκίμασε 3.500 κρασιά και συστήνει τα 10 κορυφαία

«Γύρισε» όλο τον κόσμο το 2015 προσπαθώντας να ανακαλύψει – και σίγουρα να δοκιμάσει – τα καλύτερα κρασιά του κόσμου. Αν και δεν πρόλαβε να φτάσει… στην Ανταρκτική, αισθάνεται εξαιρετικά τυχερός που κατάφερε να δοκιμάζει 10 διαφορετικά κρασιά την ημέρα ή 3.500 συνολικά για όλο τον χρόνο!

Από αυτά λοιπόν συστήνει τα καλύτερα…

Ο λόγος για τον οινογνώστη του Bloomberg, Elin McCoy, που συγκέντρωσε σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα λίστα τα κορυφαία κρασιά που δοκίμασε για το έτος που φεύγει:

2012 Kiralyudvar Tokaji Furmint Sec

Πρόκειται για ένα οικονομικό σχετικά κρασί, αξίας 20 δολαρίων, τη γεύση του οποίου «ερωτεύτηκε» όταν πέρασε το κατώφλι μιας ουγγρικής ταβέρνας. Ανήκει στην ποικιλία των λευκών, ξηρών οίνων, με «λεπτεπίλεπτη», σχεδόν «κομψή» θα έλεγε κανείς, γεύση.

2015 Channing Daughters Pet-Nat Rosato

Πρόκειται για ένα ροζέ κρασί, αξίας 27 δολαρίων, με φυσική, φρέσκια γεύση από ένα παραδοσιακό οινοποιείο του Long Island. Είναι απλά ακαταμάχητο!

2012 Ben Haines Malakoff Vineyard Syrah

Μεστωμένο στους ζεστούς αμπελώνες της Αυστραλίας, μπορεί να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς οινογνώστες. Η αξία του ανέρχεται στα 50 δολάρια. Όποιος έχει την τύχη να το δοκιμάσει μπορεί εύκολα να ταξιδέψει με το μυαλό του στα άδυτα και όμορφα μυστικά της μακρινής Αυστραλίας.

1999 Williams Selyem Sonoma County Pinot Noir

Με γήινη γεύση και αξίας 60 δολαρίων έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να καταστήσουν ένα κρασί αξέχαστο. Είναι εκείνο το ποτήρι κρασί που πραγματικά δοκιμάζεις την κατάλληλη στιγμή, στο σωστό μέρος, με τους κατάλληλους ανθρώπους. Πρόκειται για ένα κρασί που θυμίζει ζουμερό, αλλά και ώριμο κεράσι με μεταξένια γεύση. Συνδυάζεται άνετα με αλμυρό φαγητό και μπορεί να επιβεβαιώσει πόσο καλά ξέρουν να περνούν οι Καλιφορνέζοι!

1961 Cuvée de la Commanderie du Bontemps Bordeaux Rouge

Ποικιλίας του 1961 και αξίας 135 δολαρίων το μπουκάλι, το γαλλικό κρασί από τους αμπελώνες της Bordeaux είναι διάσημο για το άρωμα ιστορίας που κουβαλάει.

2012 Ridge Vineyards Monte Bello

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα cabernet που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, αξίας 180 δολαρίων το μπουκάλι. Ανήκει στην ποικιλία των ερυθρών οίνων με κλασική, φρουτένια γεύση, που όμως μοιάζει αξεπέραστη.

1996 Château Pichon Lalande

Αξίας 240 δολαρίων το βρετανικό κρασί μοιάζει ασύγκριτο. Σερβίρεται σχεδόν παντού στο Λονδίνο και είναι ικανό να σε ταξιδέψει βαθιά πίσω στη βρετανική κουλτούρα και ιστορία.

1990 Trimbach Clos Ste. Hune Riesling

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου και σίγουρα η αξία του (ξεκινά από 450 και μπορεί να φτάσει έως και τα 600 δολάρια) το επιβεβαιώνει. Ανήκει στην οικογένεια των λευκών οίνων και έρχεται από τους αμπελώνες της πανέμορφης Αλσατίας. Το σχεδόν «χρυσό» του χρώμα δένει απόλυτα με τη μοναδική φρουτένια γεύση του. Μπορεί να σε κερδίσει μέσα σε λίγα λεπτά…

Sandeman Very Old Tawny, Cask 33

Κουβαλάει μέσα του την απόλυτη πολυτέλεια, σε όρους γεύσης και αισθητικής, ανεξάρτητα από την υψηλή του αξία (600 δολάρια το μπουκάλι). Ποικιλία 50 ετών με άπειρα, μοναδικά αρώματα που δεν μπορούν να αφήσουν ασυγκίνητο κανέναν. Ικανό να κάνει φίλους του κρασιού, ακόμη και εκείνους που δεν πίνουν.

1966 Dom Pérignon P3 Champagne magnum

Είναι ο απόλυτος οίνος, με τιμή 8.540 δολάρια σε δημοπρασία. Είναι το κρασί που θυμίζει σε όλους τους οινογνώστες γιατί δεν παύουν ποτέ να αγαπούν τη δουλειά τους. Με πολύτιμη κάθε σταγόνα του, θεωρείται το κορυφαίο Dom Pérignon που πρέπει ο καθένας να δοκιμάσει…

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider