Αγοράζω υπολογιστή με 5 δολάρια;

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αγοράζω υπολογιστή με 5 δολάρια;

Την επόμενη φορά που θα παραγγείλετε καφέ, σκεφτείτε ότι με 5 δολάρια μπορείτε να αγοράσετε υπολογιστή. Η επαναστατική ιδέα ανήκει στη Raspberry Pi, μια βρετανική μη κερδοσκοπική εταιρεία που κατόρθωσε να κατασκευάσει υπολογιστή στο μέγεθος… πιστωτικής κάρτας.

To νέο Raspberry Pi Zero έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες και αναμένεται να «κάψει καρδιές». Σε βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εταιρείας, ο ιδρυτής Eben Upton εξηγεί ότι με τη νέα αυτή έκδοση, το κόστος του μικροσκοπικού υπολογιστή «έπεσε από τους τέσσερις καφέδες στον έναν».

Προφανώς, δεν πρόκειται για τον κλασικό υπολογιστή που όλοι γνωρίζουμε. Το Raspberry Pi Zero έχει δημιουργηθεί με στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να ενταχθούν στον μαγικό κόσμο του κώδικα και συνδέεται με οθόνη και πληκτρολόγιο μέσω καλωδίου USB (δεν περιλαμβάνεται).

Παρά το μικρό του μέγεθος, πάντως, τα χαρακτηριστικά που διαθέτει είναι εντυπωσιακά: 1 GB μνήμη RAM, υποδοχή HDMI για συμβατότητα με σύγχρονες τηλεοράσεις και συσκευή ανάγνωσης κάρτας μνήμης microSD, μεταξύ των άλλων.

Και για όσους δεν εντυπωσιάζονται από τη χαμηλή τιμή του νέου «υπολογιστή τσέπης» και θέλουν να περιμένουν το επόμενο –φτηνότερο- μοντέλο του Raspberry Pi, ο Upton προειδοποιεί ότι δεν αναμένεται αυτό να συμβεί «στο άμεσο μέλλον».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider