«Ψαλίδι» βάζουν οι προμηθευτές της Apple στη σκιά του iPhone

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ψαλίδι» βάζουν οι προμηθευτές της Apple στη σκιά του iPhone
Η υποχώρηση της ζήτησης για τη ναυαρχίδα του κολοσσού έχει σημάνει συναγερμό.

Σε βαθιές περικοπές προχωρούν ο ένας μετά τον άλλο οι προμηθευτές της Apple, μετά τις ενδείξεις για υποχώρηση της ζήτησης για iPhone – της ναυαρχίδας των προϊόντων της εταιρείας τους τελευταίους μήνες.

Περικοπές έως και 2,9 δισ. δολάρια σχεδιάζει η Foxconn Technology Group, ο μεγαλύτερος προμηθευτής της Apple στις υπηρεσίες συναρμολόγησης εξαιτίας του «πολύ δύσκολου και ανταγωνιστικού έτους» που διανύει, σύμφωνα με ενδοεταιρικό σημείωμα.

Η εταιρεία που εμπλέκεται στην παραγωγή των iPhone σχεδιάζει να μειώσει το μη τεχνικό προσωπικό κατά 10% το επόμενο έτος, με τις δαπάνες της για τους τελευταίους 12 μήνες να ανέρχονται σε 6,7 δισ. δολάρια.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι προϋπολογισμοί μας ευθυγραμμίζονται με τις τρέχουσες και αναμενόμενες ανάγκες των πελατών μας, τις διεθνείς δραστηριότητες και τις οικονομικές προκλήσεις για τα επόμενα 1-2 χρόνια», δήλωσε η Foxconn στο Bloomberg.

Οι κινήσεις της Foxconn εντείνουν τον προβληματισμό σχετικά με τη ζήτηση του iPhone, του σημαντικότερου προϊόντος της Apple. Την περασμένη εβδομάδα, τέσσερις προμηθευτές από τρεις ηπείρους χαμήλωσαν τον πήχη των εκτιμήσεων λόγω της εξασθένησης της ζήτησης.

Πράγματι, τα σύννεφα έχουν πυκνώσει πάνω από τον κολοσσό της Silicon Valley, με την Goldman Sachs να μειώνει την τιμή-στόχο της για πρώτη φορά λόγω της υποχώρησης της ζήτησης στην Κίνα και άλλες αναδυόμενες αγορές.

Η μετοχή της Apple έκλεισε με απώλειες 20% κάτω από το υψηλό Οκτωβρίου την Τρίτη. Η εταιρεία έχει αναπροσαρμόσει τη στρατηγική της, μετά την υποχώρηση των πωλήσεων των smartphones. Μπορεί να χρεώσει ακριβότερα τις συσκευές και να αντλήσει περισσότερα χρήματα από τις υπηρεσίες, όπως τα ψηφιακά βίντεο, τη μουσική και την αποθήκευση δεδομένων.

Οι προμηθευτές του τεχνολογικού κολοσσού, όμως, προσαρμόζουν τη στρατηγική τους με βάση τον αριθμό των συσκευών iPhone που πουλιούνται και αυτός είναι ο λόγος που βάζουν «ψαλίδι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider