Νέα βουτιά για τα κρυπτονομίσματα – Κάτω από τα 5.000 δολάρια το Bitcoin

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα βουτιά για τα κρυπτονομίσματα – Κάτω από τα 5.000 δολάρια το Bitcoin
Η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει χάσει περισσότερα από 660 δισ. δολάρια σε αξία από το υψηλό του Ιανουαρίου

Τα κρυπτονομίσματα συνέχισαν την πτώση τους την Δευτέρα με το Bitcoin να υποχωρεί χαμηλότερα των 5.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2017 στη σκιά των αυξημένων ελέγχων στις αρχικές προσφορές νομισμάτων και του διαχωρισμού σε ένα από τα μεγαλύτερα ψηφιακά νομίσματα.

Το Bitcoin υποχώρησε έως και 8% στα 4.958 δολάρια τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη συνέχισε την πτώση φθάνοντας ακόμη και τα 4.554 δολάρια. Σημαντική πτώση καταγράφουν όλα τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα όπως το Ether και το Litecoin. Μεγαλύτερες αντιστάσεις παρουσιάζει το XRP, το νόμισμα που σχετίζεται με το Ripple, το οποίο την Δευτέρα βρισκόταν σε θετικό έδαφος αλλά την Τρίτη γύρισε και αυτό στο κόκκινο.

«Το ξεπούλημα σχετίζεται με την εφαρμογή κανόνων από τις ρυθμιστικές Αρχές», ανέφερε ο Τζάστιν Λίτσφιλντ, τεχνικός διευθυντής της ProChain Capital. «Διάφορες εταιρείες αναγκάζονται να επιστρέψουν στους επενδυτές τα χρήματα που έχουν συγκεντρώσει, ενώ έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα για την προώθηση των Αρχικών Δημόσιων Προσφορών τους».

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ανακοίνωσε τις πρώτες κυρώσεις έναντι δύο εταιρειών κρυπτονομισμάτων που δεν καταχώρησαν της αρχικές προσφορές τους ως χρεόγραφα. Οι Airfox και Paragon Coin θα πρέπει να πληρώσουν 250.000 δολάρια η καθεμία για να αποζημιώσουν επενδυτές και θα πρέπει να καταχωρήσουν τα ψηφιακά τους νομίσματα, ανέφερε η ανακοίνωση της SEC.

Οι εταιρείες θα πρέπει να επιστρέψουν χρήματα στους επενδυτές προκαλώντας την ανησυχία ότι μπορεί και άλλες εταιρείες να υποχρεωθούν να κάνουν το ίδιο.

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει χάσει περισσότερα από 660 δισ. δολάρια σε αξία από το υψηλό του Ιανουαρίου σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinMarketCap.com. Το Bitcoin έχει υποχωρήσει περισσότερο από 70% σε σχέση με το ρεκόρ που είχε καταγράψει τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Ο Τόμας Λι, διευθύνων εταίρος στην Fundstrat Global Advisors και υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων έχει μειώσει την εκτίμηση του για την τιμή του Bitcoin στα τέλη της χρονιάς στα 15.000 δολάρια από 25.000 δολάρια που ήταν αρχικά. Η τιμή στόχος υπολογίζεται ως 2,2 φορές το κόστος εξόρυξης του κρυπτονομίσματος, το οποίο η εταιρεία το καθορίζει στα 7.000 δολάρια, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεσή της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider