Αν κάποιος ονειρεύεται να αγοράσει το δικό του κάστρο, υπάρχουν πολλά προς πώληση στην Ευρώπη.

Αυτό που δεν βρίσκει εύκολα κανείς, είναι ένα κάστρο μαζί με ένα ολόκληρο χωριό. Το Castello di Sismano, που βρίσκεται στην Ούμπρια της κεντρικής Ιταλίας, προσφέρει στους επίδοξους αγοραστές ακριβώς αυτό: την αίσθηση του «βασιλείου».

Με «μόλις» 8,3 εκατ. ευρώ, ο μελλοντικός ιδιοκτήτης θα αγοράσει ένα ολόκληρο χωριό και θα νιώθει… φεουδάρχης. Το κάστρο αριθμεί 1.054 χρόνια ιστορίας και συνοδεύεται από 8.500 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων, μεταξύ των οποίων δάση, αγροτεμάχια και βοσκοτόπια, καθώς και 72 στρέμμα με ελαιόδεντρα.

Το «βασίλειο» βρίσκεται στο κέντρο της Ιταλίας, σε απόσταση 1,5 ώρας οδικώς από τη Ρώμη. Στα κτήριά του περιλαμβάνονται 17 αγροικίες και ένα συγκρότημα με επτά βίλες. Το κάστρο έχει έκταση 1.672 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει εσωτερική αυλή και πισίνα.

Μέχρι πρότινος, ένας κοντινός απόγονος της οικογένειας Corsini αξιοποιούσε τουριστικά ένα τμήμα του κάστρου, παρέχοντας υπηρεσίες Bed & Breakfast. Αυτό σημαίνει ότι οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες θα πρέπει να υπολογίζουν κάποια επιπλέον έξοδα για τη συντήρηση και αποκατάστασή του.

Το «πακέτο», ωστόσο, δεν περιλαμβάνει ολόκληρο το χωριό Σισμάνο που περικυκλώνει το κάστρο, αν και ο τυχερός αγοραστής θα πάρει δώρο το παραδοσιακό ρολόι, το θυρωρείο, δύο γκαράζ, μια αποθήκη και το εστιατόριο του χωριού. Διόλου άσχημα, δηλαδή, για να ξεκινήσει να δημιουργεί κανείς το δικό του φέουδο.