Oι Batman και Superman «ανοίγουν το δρόμο» στη Warner Bros

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Oι Batman και Superman «ανοίγουν το δρόμο» στη Warner Bros

Η γνωστή ταινία Batman εναντίον Superman, η πρώτη από τις 10 ταινίες με θέμα τους σουπερ-ήρωες που γύρισε η Warner Bros, σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων φθάνοντας το Σαββατοκύριακο τα 170,1 εκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Αμερική, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις και δίνοντας περαιτέρω ώθηση στην εταιρεία.

Η ταινία είναι μια αμερικανική περιπέτεια παραγωγής 2016 σε σκηνοθεσία Zack Snyder και το σενάριο έγραψαν οι Chris Terrio και David Goyer και είναι φυσικά εμπνευσμένη από τους χαρακτήρες των γνωστών κόμικς Batman και Superman.

Το έργο με πρωταγωνιστές τους Ben Aflleck και Henri Cavill, έφθασε στην κορυφή του box office charts, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ερευνών ComScore.

Οι συνολικές πωλήσεις στο box office των ΗΠΑ και του Καναδά αναμενόταν ότι θα φθάσουν τα 172 εκατ. δολάρια το Σαββατοκύριακο ενώ το Χρηματιστήριο του Χόλυγουντ (Hollywood Stock Exchange) είχε θέσει τον πήχη στα 170 εκατ. δολάρια. Όπως σημείωσε η εταιρεία Warner Bros, η ταινία έσπασε ρεκόρ κατά το Σαββατοκύριακο της πρώτης προβολής στην εσωτερική αγορά.

Οι χαρακτήρες της DC Comics (μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά κόμικς και τα συναφή Μέσα μαζικής ενημέρωσης) αποτελούν το θεμέλιο λίθο για τη Warner Bros μαζί με τους χαρακτήρες της Lego και μια νέα σειρά από τη συγγραφέα του Harry Potter, Joanne Rowling.

H ταινία Batman εναντίον Superman θα βοηθήσει την εταιρεία να κερδίσει ένα νέο κοινό, το κοινό της Walt Disney και της Marvel.

«Πρόκειται για τον καλύτερο τρόπο για να λανσάρουμε την επόμενη σειρά ταινιών», ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Warner, Jeff Goldstein και συμπλήρωσε ότι «είναι καλό να μπορεί να αναπνέει κανείς μετά από τα θετικά αποτελέσματα».

Πάντως καθοριστικό ρόλο στη στρατηγική που θα ακολουθήσει η εταιρεία παίζει η ανταπόκριση που θα έχει η ταινία στις εξωτερικές αγορές (εκτός ΗΠΑ). Όπως εκτιμά ο Wade Holden, αναλυτής της SNL Kagan, η ταινία πρέπει να κάνει πωλήσεις τουλάχιστον 1,15 δις. δολάρια παγκοσμίως για να είναι εξίσου κερδοφόρα με τις ταινίες της Marvel ή την ταινία Dark Knight της Warner Bros.

Όπως σημειώνει ο Goldstein, η εταιρεία κατάφερε να προβάλει ταυτόχρονα την ταινία στην Κίνα ανεβάζοντας τις παγκόσμιες πωλήσεις στα 424,1 εκατ. δολάρια. Παράλληλα, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι παρά τις κριτικές (οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις δεν ήταν και διθυραμβικές) το κοινό δείχνει ενθουσιασμένο.

Αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία για το κόστος της παραγωγής, ο αναλυτής της FBR, Barton Crockett, ανέφερε ότι το κόστος για την παραγωγή κυμαίνεται γύρω στα 250 εκατ. δολάρια και τα έξοδα marketing στα 200 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider