«Κόβει φόρα» η οικονομία της Πορτογαλίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κόβει φόρα» η οικονομία της Πορτογαλίας
«Ατμομηχανή» της οικονομίας είναι ο τουρισμός που σημείωσε το 2017 τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2000.

Σε χαμηλότερα επίπεδα από τα αναμενόμενα κυμάνθηκε η πορτογαλική οικονομία το γ’ τρίμηνο του έτους, με τις εξαγωγές να υποχωρούν με μεγαλύτερο ρυθμό από τις εισαγωγές.

Το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 0,3% σε επίπεδο τριμήνου, έναντι 0,6% το β’ τρίμηνο με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο της Πορτογαλίας.

Πορτογαλία-Ανάπτυξη

Σε ετήσια βάση, η πορτογαλική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 2,1%, καταγράφοντας τον χαμηλότερο βαθμό ανάπτυξης σε βάθος τριετίας, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στην επιβράδυνση της ιδιωτικής κατανάλωσης.

«Ατμομηχανή» της μεσογειακής οικονομίας είναι ο τουρισμός, ο οποίος σημείωσε το 2017 τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2000, συμβάλλοντας στη δραστική μείωση της ανεργίας και τη βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών.

Για το 2018, η κυβέρνηση της χώρας προβλέπει επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 2,3% και για το 2019 στο 2,2%, από 2,8% πέρυσι, κυρίως λόγω του «φρένου» στις εξαγωγές.

Η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητο το τρίτο τρίμηνο στο 6,7%, μετά από την πτωτική πορεία που κατέγραψε επί έξι συνεχή τρίμηνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider