Αποχώρησε από το κόμμα που ίδρυσε ο Μπέπε Γκρίλο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποχώρησε από το κόμμα που ίδρυσε ο Μπέπε Γκρίλο

Από το ίδιο το κόμμα που ίδρυσε αποχώρησε, ο Ιταλός κωμικός Μπέπε Γκρίλο, λιγότερο από δυο μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία.

Ο Γκρίλο ήταν ο ενορχηστρωτής της προσπάθειας που κατέληξε στην ίδρυση του κινήματος των Πέντε Αστέρων, η οποία ξεκίνησε από ένα blog στο διαδίκτυο το 2009, μέσω του οποίου κατήγγειλε την πολιτική διαφθορά.

Το κίνημα, σημείωσε τεράστια επιτυχία στις εκλογές του 2013, όταν εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στην λαϊκή ψήφο. Ο 69χρονος κωμικός, ξεκίνησε ένα καινούργιο blog, το οποίο τόνισε πως θα ασχολείται με την τεχν0λογίες και οπτικές για το μέλλον ως μέρος μιας «ιδιαίτερα απελευθερωτικής περιπέτειας».

Ο Γκρίλο έχει απομακρυνθεί κάπως εδώ και αρκετό καιρό από το κίνημα. Από το 2015 ήδη, μόλις ένα χρόνο αφού είχε καταγράψει κέρδη και στις Ευρωεκλογές, ο Γκρίλο ανακοίνωσε ότι άφηνε την πολιτική για να επιστρέψει στην κωμωδία.

Περιοδεύοντας από το ένα comedy club στο άλλο, ο επιρρεπής στις γκάφες Γκρίλο, έκανε και πάλι «θόρυβο» με ένα σχόλιο για τον μουσουλμάνο Δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, λέγοντας πως «θα ανατιναχτεί μπροστά στο Ουέστμινστερ».

Από εκεί και έπειτα, ο Γκρίλο μπήκε σιγά σιγά σε δεύτερο πλάνο προμοτάροντας τον 31χρονο Λουίτζι Ντι Μάιο, για την ηγεσία του κόμματος. Ο Ντι Μάιο που θεωρούσε πολιτικό του «πατέρα» τον Γκρίλο, μέχρι πρόσφατα, εξελέγη ηγέτης του κινήματος τον Σεπτέμβριο και είναι ο υποψήφιος του κόμματος για την πρωθυπουργία. Σε δηλώσεις του, μετά την αποχώρηση Γκρίλο τόνισε πως αυτή δεν είναι κάποιου είδους «πατροκτονία».

«Το κόμμα πηγαίνει μπροστά, στέκεται στα πόδια του και γίνεται πιο δυνατό» δήλωσε. Το κίνημα των Πέντε Αστέρων, προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ευρισκόμενο μπροστά από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, το Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και την ακροδεξιά Λέγκα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider