«Στο καλό»: Ο Πούτιν αποχαιρετά τις ξένες εταιρείες που έφυγαν από τη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Στο καλό»: Ο Πούτιν αποχαιρετά τις ξένες εταιρείες που έφυγαν από τη Ρωσία
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι ξένες εταιρείες υφίστανται μεγάλες ζημίες λόγω της αποχώρησής τους από τη ρωσική αγορά εν μέσω κυρώσεων από τη Δύση.

(UPD 15:50) Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι ξένες εταιρείες υφίστανται μεγάλες ζημίες λόγω της αποχώρησής τους από τη ρωσική αγορά εν μέσω κυρώσεων από τη Δύση.

Μιλώντας σε συνάντηση με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Πούτιν δήλωσε ότι οι δυνατότητες για επέκταση των εγχώριων επιχειρήσεων είναι «κολοσσιαίες» και ότι η Ρωσία δεν έχει χάσει κάτι από την αποχώρηση των ξένων επιχειρήσεων.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε μάλιστα ένα ειρωνικό «αποχαιρετιστήριο» μήνυμα στις ξένες εταιρείες που εγκατέλειψαν τη Ρωσία .

«Σήμερα πολλές από αυτές (τις δυτικές εταιρείες), δεχόμενες πιέσεις από τις κυβερνήσεις τους, φεύγουν από την αγορά μας. Στο καλό», δήλωσε, κάνοντας με το χέρι του μια χειρονομία αποχαιρετισμού.

«Τίποτα (στη Ρωσία) δεν έχει καταρρεύσει και τίποτα δεν διαλύεται. Οι εταιρείες μας και οι επιχειρηματίες μας αποκτούν αυτές τις εταιρείες, και ακόμα και ολόκληρους κλάδους, και συνεχίζουν τη δουλειά αυτή με μεγάλη επιτυχία» είπε ακόμα.

Δεκάδες εταιρίες της Δύσης - από παραγωγούς ενέργειας έως αλυσίδες τροφίμων και ενδυμάτων - αποχώρησαν από τη Ρωσία πέρυσι, εν μέσω πρωτοφανών κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις χώρες της Δύσης από τότε που η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία. Κάποιες από τις εταιρίες που αποχώρησαν από τη ρωσική αγορά πούλησαν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε τοπικούς επενδυτές με συμβολικό τίμημα.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα πρέπει να δημιουργήσει ένα σύστημα για την ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και ότι θα πρέπει να γίνει «πηγή τεχνολογίας και ικανοτήτων».

Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Φουκουγιάμα μετά το «Τέλος της Ιστορίας» προβλέπει και ήττα Πούτιν: «Είναι θέμα χρόνου»

Ρωσία: O κόσμος πρέπει να μάθει την αλήθεια για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream

gazzetta
gazzetta reader insider insider