Τρεις νεκροί, τέσσερις τραυματίες σε συμπλοκές σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρεις νεκροί, τέσσερις τραυματίες σε συμπλοκές σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους
Στο περιστατικό τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Τους επισκέφθηκε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:01

Υπέκυψε στα τραύματά του ένας ακόμα δράστης της χθεσινής επεισοδιακής καταδίωξης, με πυροβολισμούς και κλοπές, που έλαβε χώρα στα Κάτω Πατήσια και συνεχίστηκε στους Αγίους Αναργύρους. Κατά το περιστατικό τραυματίστηκαν και τέσσερα άτομα, δύο εκ των οποίων αστυνομικοί.

Όπως αναφέρει το ant1news.gr, λίγο μετά τις 21:30, το βράδυ του Σαββάτου, στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου, στα Κάτω Πατήσια, έγινε συμπλοκή επτά ανθρώπων, χωρίς να είναι γνωστοί ακόμη οι λόγοι.

Οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου Mercedes πυροβόλησε νεαρό οδηγό μοτοσικλέτας, τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά.

Την μοτοσικλέτα ακολουθούσε ο πατέρας του θύματος, με αυτοκίνητο Audi, στο οποίο επέβαιναν ακόμη δύο πρόσωπα.

Ο πατέρας, πάντα σύμφωνα με τις πηγές της ΕΛΑΣ, πυροβόλησε τον δράστη του τραυματισμού του γιού του και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Ο συνοδηγός του Audi, που προσπάθησε να τρέξει για να καλυφθεί, χτυπήθηκε και τραυματίστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Ταυτόχρονα, άλλο πρόσωπο που επέβαινε στη Mercedes εγκατέλειψε το αυτοκίνητο. Αμέσως μετά, σταμάτησε διερχόμενο οδηγό και υπό την απειλή όπλου του πήρε το όχημα και διέφυγε.

Η Άμεση Δράση άρχισε αμέσως έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα που διέφυγε από τα Πατήσια. Τον εντόπισε στη λεωφόρο Δημοκρατίας 124, στους Αγίους Αναργύρους, όπου πιθανολογείται ότι είχε σκοπό να διαπράξει ληστεία σε μπαρ.

Ο ύποπτος επιχείρησε να διαφύγει πεζός. Το περιπολικό τον ακολούθησε. Τότε ο άνδρας πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον ένα στο πόδι, ενώ ο δεύτερος δέχθηκε σφαίρα ψηλά στην ωμοπλάτη, η οποία εξοστρακίστηκε από το αλεξίσφαιρο γιλέκο και τον τραυμάτισε στον μηρό. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν θανάσιμα τον ένοπλο.

Οι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Τους επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Σκούμας. Ο νεαρός που τραυματίστηκε στα Πατήσια από τις σφαίρες του κακοποιού διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή κατάσταση και έχει διασωληνωθεί. Στο ίδιο νοσοκομείο διακομίστηκε ο συνοδηγός που τραυματίστηκε.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Θεοδωρικάκος: Η Ελληνική Αστυνομία δρα αποτελεσματικά απέναντι στο έγκλημα

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, επισκέφθηκε εκ νέου σήμερα το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου νοσηλεύονται οι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν χθες το βράδυ κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με έναν δράστη, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στους Αγίους Αναργύρους. Ο ένας αστυνομικός δέχθηκε σφαίρα στο πόδι, ενώ ο δεύτερος ψηλά στην ωμοπλάτη, η οποία εξοστρακίστηκε από το αλεξίσφαιρο γιλέκο και τον τραυμάτισε στον μηρό.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, σε δήλωσή του, ευχαρίστησε τους δύο αστυνομικούς για τις ενέργειές τους, τονίζοντας ότι έκαναν το καθήκον τους με αυτοθυσία σώζοντας ανθρώπινες ζωές. Επίσης υπογράμμισε, ότι οι χθεσινές ενέργειες των αστυνομικών, είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελληνική Αστυνομία δρα αποτελεσματικά απέναντι στο έγκλημα.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

"Επισκεφθήκαμε ξανά με τον Αρχηγό, τα δύο παλληκάρια της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν τραυματιστεί και χθες το βράδυ έκαναν τον καθήκον τους με αυτοθυσία, σώζοντας ανθρώπινες ζωές στους Αγίους Αναργύρους. Είναι πολύ καλύτερα στην υγεία τους, έχουν χειρουργηθεί. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν κοντά τους, ήταν και είναι πολύ δυνατοί. Σταθήκαμε στους ανθρώπους τους, στα αγαπημένα τους πρόσωπα, τις συζύγους αλλά και τους γονείς τους από την Καβάλα και τα Τρίκαλα. Μιλήσαμε μαζί τους, μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα: η Ελληνική Αστυνομία δρα αποτελεσματικά απέναντι στο έγκλημα, και όπως είχα και χθες το βράδυ την δυνατότητα να διαπιστώσω, δρα αμέσως. Βρισκόμουν στο αστυνομικό τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα, σε μια δύσκολη γειτονιά, προκειμένου να δω πώς πηγαίνουν τα μέτρα αστυνόμευσης και παρακολούθησα ζωντανά από τον ασύρματο της Αμέσου Δράσεως τα τεκταινόμενα.

Πιστεύω ότι οι Έλληνες γνωρίζουν και πρέπει να γνωρίζουν, ότι οφείλουμε πολλά στους αστυνομικούς μας".

Με πληροφορίες από ant1news.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider