Ουκρανία: 17 νεκροί σε πολυκατοικία που χτυπήθηκε από πύραυλο της Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: 17 νεκροί σε πολυκατοικία που χτυπήθηκε από πύραυλο της Ρωσίας
Στο Λισιτσάνσκ, ουκρανικές μονάδες κινδυνεύουν να περικυκλωθούν σε διυλιστήριο.

Τελευταία ενημέρωση 10.27

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν κτίρια στην περιοχή της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με το Κίεβο.

Πύραυλος που εκτόξευσε ρωσικό «στρατηγικό βομβαρδιστικό» έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες 9ώροφη πολυκατοικία και ο επίσημος απολογισμός μέχρι στιγμής κάνει λόγο για «14 νεκρούς και 30 τραυματίες, ανάμεσά τους τρία παιδιά», ανέφεραν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας.

Άλλος πύραυλος, που εκτοξεύτηκε από το ίδιο αεροσκάφος, έπληξε άλλα δύο κτίρια, σε μικρή απόσταση από το πρώτο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους «τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί», πρόσθεσαν οι υπηρεσίες.

Βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης, τις οποίες δυσχεραίνει στην περίπτωση της πολυκατοικίας πυρκαγιά, σύμφωνα με τον Σερχίι Μπρατσούκ, τον εκπρόσωπο των περιφερειακών αρχών της Οδησσού.

Ο πρώτος ρωσικός πύραυλος έπληξε «εννιαώροφη πολυκατοικία στην περιφέρεια Μπίλγκοροντ-Δνείστερου», περίπου 80 χιλιόμετρα νότια της Οδησσού, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο κ. Μπρατσούκ προειδοποίησε εξάλλου τους χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να μην αποκαλύπτουν τις κινήσεις των στρατευμάτων και των υπηρεσιών των πρώτων βοηθειών.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης, μην γράφετε ούτε πού, ούτε από ποιους, ούτε πότε!», για να μην τεθούν σε κίνδυνο στρατιωτικοί, τόνισε σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του.

Στο Λισιτσάνσκ, ουκρανικές μονάδες κινδυνεύουν να περικυκλωθούν σε διυλιστήριο

Ουκρανικά στρατεύματα στην πόλη Λισιτσάνσκ της ανατολικής Ουκρανία λένε ότι κινδυνεύουν να περικυκλωθούν από τον ρωσικό στρατό στις εγκαταστάσεις διυλιστηρίου.

Σε αναφορά του για την «επίθεση» του ρωσικού στρατού στην περιοχή του διυλιστηρίου, περίπου 7 χιλιόμετρα από το κέντρο της Λισιτσάνσκ, το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανέφερε ότι είχε εν μέρει επιτυχία.

Τα ρωσικά στρατεύματα «διεξήγαγαν επίθεση σε τομείς στο βορειοανατολικό τμήμα του διυλιστηρίου της Λισιτσάνσκ, στην κοινότητα Τοπολίβκα και το βόρειο τμήμα των κοινοτήτων Βοβτσογιάριβκα και Μαλορεζάντσεβο», διευκρίνισε.

Η Λισιτσάνσκ είναι η τελευταία πόλη που απομένει στα χέρια των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιφέρεια Λουγκάνσκ, στη λεκάνη του Ντονμπάς, όπως είναι γνωστή η ανατολική Ουκρανία, την οποία η Μόσχα επιχειρεί να θέσει ολόκληρη υπό τον έλεγχό της.

Στη γειτονική περιφέρεια Ντανιέτσκ, ρωσικές προσπάθειες προέλασης κοντά στη Σλοβιάνσκ και στη Μπαχμούτ απωθήθηκαν», σύμφωνα με το ουκρανικό επιτελείο, που ωστόσο σημείωσε πως κατά μήκος του μετώπου οι ουκρανικές θέσεις σφυροκοπούνται από το ρωσικό πυροβολικό και την αεροπορία.

Οι πληροφορίες από τα μέτωπα του πολέμου στην Ουκρανία είναι αδύνατον να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Περού: Πυρκαγιά στο Μάτσου Πίτσου

Τουρκία: Το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο κόβει την πρόσβαση σε Deutsche Welle και Voice of America

Κυβερνήτης Λουχάνσκ: Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στο Λισίτσανσκ - Οι Ρώσοι πλησιάζουν απ' όλες τις πλευρές

gazzetta
gazzetta reader insider insider