Βρετανία για Αφγανιστάν: Ο έλεγχος στους Ταλιμπάν - «Δεν γυρίζουμε πίσω»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία για Αφγανιστάν: Ο έλεγχος στους Ταλιμπάν - «Δεν γυρίζουμε πίσω»
Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασίλειου δήλωσε ότι στόχος του Λονδίνου είναι η εκκένωση 1.200-1.500 Βρετανών πολιτών από την Καμπούλ ημερησίως.

Στην παραδοχή πως οι δυνάμεις των Ταλιμπάν έχουν τον πλήρη έλεγχο του Αφγανιστάν και στο ότι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρόκειται να επιστρέψουν στη χώρα προχώρησε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Ουάλας.

Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, ο Βρετανός αξιωματούχος ανέφερε πως «οι Ταλιμπάν έχουν τον έλεγχο της χώρας, δεν χρειάζεται να είναι πολιτικός επιστήμονας για να το καταλάβεις αυτό».

Σε ερώτηση για το εάν οι ΗΠΑ και η Βρετανία σκοπεύουν να επιστρέψουν στο Αφγανιστάν, ο Ουάλας είπε ότι «αυτό δεν είναι στο τραπέζι. Δεν γυρίζουμε πίσω».

Ο ίδιος δήλωσε πως συνεχίζεται η εκκένωση Βρετανών υπηκόων από το Αφγανιστάν και πρόσθεσε πως οι βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν διασφαλίσει την ασφάλεια της διαδικασίας.

«Στοχεύουμε στην εκκένωση 1.200-1.500 πολιτών από την Καμπούλ με βάση τη χωριτικότητα των αεροσκαφών μας και θα συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς» συμπλήρωσε ο Ουάλας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Βρετανία συγκαλεί έκτακτες διυπουργικές επιτροπές και το Κοινοβούλιο, για την κατάσταση στο Αφγανιστάν

gazzetta
gazzetta reader insider insider