Ειδήσεις | Διεθνή

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε το κτίριο ανταποκριτών ξένου Τύπου

Νίκος Βασιλόπουλος

Το Ισραήλ εξέδωσε πριν 45 λεπτά περίπου, προειδοποίηση ότι θα βομβαρδίσει το κτίριο που στεγάζει τα γραφεία του Al Jazeera και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης στην πόλη της Γάζας μέσα στην επόμενη ώρα. Τελικά, όπως μετέδωσε ο λογαριασμός του Al Jazeera στο Twitter, το κτίριο ανταποκριτών ξένου Τύπου, όπου στεγάζονταν τα γραφεία του AJ, του Associated Press και άλλων βομβαρδίστηκε και κατέρρευσε, ενώ είχε προλάβει να εκκενωθεί.

Μετάφραση: "Το κτίριο εκκένωσης, που περιλαμβάνει τα κεντρικά γραφεία του Al Jazeera και άλλων διεθνών μέσων στη Γάζα κατέρρευσε σαν αποτέλεσμα των ισραηλινών επιδρομών"

Ο δημοσιογράφος Fares Akram, ανταποκριτής του Associated Press, είχε λίγο νωρίτερα αναρτήσει στο Twitter "Και τώρα θα μπορούσαν να πέσουν βόμβες στο γραφείο μας. Κατεβήκαμε τρέχοντας τις σκάλες από τον 11ο όροφο και τώρα κοιτάζουμε το κτίριο από μακριά, προσευχόμενοι τελικά ο Ισραηλινός στρατός να αποσυρθεί"

Το γεγονός έχει δημιουργήσει αποτροπιασμό σε όλον τον κόσμο, καθώς βλέπουν την επίθεση αυτή ως επίθεση στην ελευθερία τυυ Τύπου. Οι ΗΠΑ, μεσω του απεσταλμένου τους στο Τελ Αβίβ, δήλωσαν ότι η εγγύηση της ασφάλειας των δημοσιογράφων είναι "ύψιστης σημασίας" μετά το πλήγμα του ισραηλινού στρατού στο γραφείο ανταποκριτών ξένου Τύπου. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι επιβεβαίωσε στο Twitter την είδηση: "Είπαμε απευθείας στους Ισραηλινούς ότι η εγγύηση της ασφάλειας των δημοσιογράφων και των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης αποτελεί ευθύνη ύψιστης σημασίας".

Από την πλευρά του ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) ισχυρίζεται ότι πρόκειται για κτίριο που αποτελεί στην πραγματικότητα στρατιωτικό στόχο, ενώ οι δημοσιογραφοί χρησιμοποιούνται ως ασπίδα από την Χαμάς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.