Κυβέρνηση: Blitzkrieg με «όπλο» τα self test και την ψήφο των αποδήμων

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυβέρνηση: Blitzkrieg με «όπλο» τα self test και την ψήφο των αποδήμων
Η χθεσινή πρεμιέρα ανοίγματος στα Λύκεια έγινε με χαμόγελα καθώς 613 μαθητές και καθηγητές θετικοί στον κορονοϊό, κυρίως ασυμπτωματικοί έμειναν σπίτι τους χάρις το δωρεάν self test που έλαβαν πριν λίγες μέρες.

Blitzkrieg με «όπλο» τα self test και την «γκάφα» της Θεοδώρας Τζάκρη έκανε χθες η κυβέρνηση, πιάνοντας στον ύπνο την αντιπολίτευση, η οποία σήμερα παρουσιάζει την οικονομική της πρόταση. Η κυβερνητική αντεπίθεση συνεχίστηκε με τον «καταιγισμό» πληροφορίας για τις ηλικιακές ομάδες που παίρνουν σειρά στον εμβολιασμό αλλά και τις κατηγορίες των 900.000 εργαζομένων που θα λάβουν δωρεάν self test την Παρασκευή. Από πλευράς Κουμουνδούρου επενδύουν πολλά πάντως στη σημερινή παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος για επανεκκίνηση της οικονομίας, στην οποία ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα συνομιλήσει με τους κ.κ. Δ. Αυγητίδη, Αιμ. Αυγουλέα, Γ. Καββαθά, Κ. Μίχαλο, Γ. Χατζηθεοδοσίου και την πρώην υπουργό Λούκα Κατσέλη.

Η χθεσινή πρεμιέρα ανοίγματος στα Λύκεια έγινε με χαμόγελα, καθώς 613 μαθητές και καθηγητές θετικοί στον κορονοϊό, κυρίως ασυμπτωματικοί έμειναν σπίτι τους χάρις το δωρεάν self test που έλαβαν πριν λίγες μέρες, ενώ η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεωδωρίδου ανακοίνωνε ότι την Παρασκευή 16 Απριλίου, δηλαδή σε τρεις μέρες ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων.

«Μάλλον ο κ. Τσίπρας δεν έχει αντιληφθεί ακόμα τη μαζική χρήση των self-tests, την προσπάθεια που προηγήθηκε ώστε να αποκτηθούν και να διοχετευτούν στα φαρμακεία ανά την Ελλάδα εκατομμύρια kits αλλά και την ατομική υπευθυνότητα που επιδεικνύουν εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και εργαζόμενοι στα σχολεία», ήταν το κυβερνητικό σχόλιο για την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του οποίου συναντήθηκε με την ΟΛΜΕ παρουσία του τέως Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και είπε ότι «τα σχολεία άνοιξαν ακριβώς όπως έκλεισαν» ενώ ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.

«Αντί να εξάρει το γεγονός ότι εντοπίστηκαν δυνητικά θετικά δείγματα και μειώθηκε δραστικά ο κίνδυνος διασποράς του ιού στην εκπαιδευτική κοινότητα, βυθίζεται στη μιζέρια της κορονο-καπηλείας, που φαίνεται να αποτελεί και το κύριο αντιπολιτευτικό του αφήγημα. Την ίδια στιγμή, εμφανίζεται να κρούει ανοιχτές θύρες προβάλλοντας αίτημα για εμβολιασμό των εκπαιδευτικών. Ήδη οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης έχουν ενταχθεί στην εμβολιαστική περίοδο, ενώ έχουν ξεκινήσει και χιλιάδες εμβολιασμοί εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης».

Το κυβερνητικό blitzkrieg συνεχίστηκε με την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη να αποκαλύπτει ότι η αναπληρώτρια τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη «έταζε» αλλαγή του εκλογικού νόμου σε ομογενειακή εφημερίδα στις ΗΠΑ- του ίδιου νόμου στον οποίο το κόμμα της επέβαλε τους περιορισμούς. «Το ερώτημα πλέον είναι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εννοεί αυτό που λέει ή πρόκειται απλώς για μια από τις γνωστές τοποθετήσεις που αποβλέπουν στο να «χαϊδέψει αυτιά»; Αν εννοεί αυτά που λέει έχει τη δυνατότητα να υπερψηφίσει την κατάργηση των περιορισμών. Με την επαμφοτερίζουσα στάση του, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι πρόκειται για λόγια του αέρα. Γελοιοποιείται για άλλη μια φορά κάνοντας τις γνωστές κωλοτούμπες», ήταν το σχόλιο της κυβέρνησης.

«Η Κουμουνδούρου μάλλον θεωρεί τους απόδημους Έλληνες πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ανάξιους να επιλέξουν το κόμμα της προτίμησής τους. Αυτό είναι υποτιμητικό για τους απόδημους και συνάμα αντισυνταγματικό, καθότι παραβιάζει με την αρχή ισοτιμίας της ψήφου. Με τον ρυθμό αυτό δεν αποκλείεται αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει κάτι άλλο, ίσως ακόμη πιο αντισυνταγματικό. Στην πράξη, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ανεύθυνο και υποκριτικό παιχνίδι εντυπώσεων. Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι υπογράφοντας την ανακοίνωση με την αντιπρόταση του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Τζάκρη καταφέρνει να διαφωνήσει με τον εαυτό της, δηλαδή με όσα δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα». Η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να σοβαρευτεί και, ως ελάχιστο δείγμα πολιτικής υπευθυνότητας, να υπερψηφίσει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών. Διαφορετικά, απλώς θα αποδείξει ότι φοβάται την ψήφο των εκτός Ελλάδος εκλογέων κι ότι επιχειρεί να τους εξαπατήσει».

Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσδοκούν σε ρελάνς με την παρουσίαση σήμερα το απόγευμα στις 18.00, δείτε διαδικτυακά, το σχέδιο του ΣΥΡΖΑ-ΠΣ για την οικονομία. Συγκεκριμένα θα γίνει την εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο «Οικονομία - Ανάπτυξη - Κοινωνική Συνοχή - Ο Δρόμος της Επανεκκίνησης».

Το σχέδιο θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας ενώ στην εκδήλωση θα συνομιλήσει με τους κ.κ. Δ. Αυγητίδη, Αιμ. Αυγουλέα, Λούκα Κατσέλη, Γ. Καββαθά, Κ. Μίχαλο και Γ. Χατζηθεοδοσίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider