Ο Έλον Μασκ θέλει να στείλει ένα Dogecoin στο φεγγάρι - Τι είναι; (pics)

Χρυσάνθη Στέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Έλον Μασκ θέλει να στείλει ένα Dogecoin στο φεγγάρι - Τι είναι; (pics)
Τι σχέση έχουν ο Έλον Μασκ, ένα Dogecoin και το φεγγάρι;

Ένα κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο... το Dogecoin είναι το επόμενο αντικείμενο που θα στείλει στο διάστημα η Space X του Έλον Μασκ.

Για την ακρίβεια, πριν από λίγα λεπτά, ο ιδρυτής της διαστημικής εταιρείας ανακοίνωσε μέσω Twitter πως η Space X θα στείλει στο «κυριολεκτικό» φεγγάρι ένα «κυριολεκτικό» Dogecoin.

insider

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Έλον Μασκ αναφέρεται σε αυτό, όμως αν το καταφέρει θα είναι μια πραγματική πρωτιά, τόσο για την εταιρεία του, όσο και για τους φανατικούς των κρυπτονομισμάτων.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι σήμερα είναι 1η Απριλίου και δεν αποκλείεται να πρόκειται για το κλασικό «αστείο» της ημέρας.

Τι είναι το Dogecoin;

Πρόκειται για ένα κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο από το meme με τη φωτογραφία του ιαπωνικού σκύλου με τα «σπασμένα» αγγλικά, Shiba Inu.

Ξεκίνησε το 2013, από τον προγραμματιστή και πρώην μηχανικό της IBM, Billy Markus, και λειτουργεί με τρόπο παρόμοιο του Bitcoin. Άλλωστε χρησιμοποιεί και αυτό το ίδιο open source λογισμικό.

Η αγάπη του Έλον Μασκ για το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα έχει προκαλέσει αύξηση της τιμής άνω του 1.000% από την αρχή της χρονιάς, με τα tweets να οδηγούν τη φρενίτιδα, ενώ μπήκε στην 10άδα των κρυπτονομισμάτων με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση, αφού η κεφαλαιοποίησή του ξεπέρασε τα 10 δισ. δολάρια!

Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια Dogecoins, ενώ κάθε χρόνο "κόβονται” 5 δισεκατομμύρια νέα νομίσματα, χωρίς να υπάρχει όριο στο πόσα θα κοπούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider