Grape Escape: Ταξίδι στον κόσμο του ελληνικού κρασιού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Grape Escape: Ταξίδι στον κόσμο του ελληνικού κρασιού
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, διοργανώνονται περιηγήσεις σε περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες συνδυάζουν το κρασί, τη γαστρονομία, την ελληνική κουλτούρα  και μαγευτικά τοπία.

Έναν νέο «κόμβο συνάντησης» έχουν πλέον οι λάτρεις του κρασιού στην Ελλάδα.

Πρόκειται για το Grape Escape (www.grapeescape.gr), που δημιουργήθηκε από ανθρώπους του marketing και της επικοινωνίας και από τους δημιουργούς του εξειδικευμένου περιοδικού «Grape» ενώ αποτελείται από μια ομάδα έμπειρων sommelier και αφοσιωμένων Wine Lovers.

GRAPE

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, διοργανώνονται περιηγήσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι οποίες συνδυάζουν το κρασί, τη γαστρονομία, την ελληνική κουλτούρα και μαγευτικά τοπία.

Άλλωστε η βιομηχανία γύρω από τον οινοτουρισμό έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και αποτελεί μια διαδεδομένη επιλογή στο εξωτερικό.

Στις ΗΠΑ, 27 εκατομμύρια ταξιδιώτες ή το 17% των Αμερικανών που κάνουν ταξίδια αναψυχής, έχουν ασχοληθεί με δραστηριότητες που σχετίζονται με τη μαγειρική και το κρασί. Στην Ιταλία αντίστοιχα, πέντε εκατομμύρια ταξιδιώτες αποφέρουν στη χώρα έσοδα 2,5 δισ. ευρώ.

GRAPE

Η νέα αυτή πρωτοβουλία στη χώρα μας ξεκίνησε με επισκέψεις σε αυστηρά επιλεγμένα οινοποιεία και Wine Bars της Αττικής και αναμένεται σύντομα να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρώτη επιλογή που έχουν οι ταξιδιώτες είναι η περιήγηση στον Αττικό Αμπελώνα και κάποια από τα πιο διάσημα και φημισμένα οινοποιεία της περιοχής. Εκεί, έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν υψηλής ποιότητας κρασί από τοπικές ποικιλίες, όπως Σαββατιάνο, Μαλαγουζιά, Ροδίτη, Ασύρτικο, Αγιωργίτικο και ρετσίνα, ενώ τους προσφέρεται μεταφορά από και προς τον τόπο διαμονής, μεσημεριανό και αγγλόφωνος συνοδός sommelier.

Αντίστοιχα όσοι συμμετέχουν στο Nemea Wine Tour έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας, τη λίμνη Στυμφαλία, τον Φενεό και τον ποταμό Ασωπό. Η περιοχή έχει αμέτρητες επιλογές όσον αφορά τον οινοτουρισμό ενώ συνδυάζει τη φυσική ομορφιά, με τα πανέμορφα, γεμάτα αμπελώνες χωριά της.

GRAPE

Όσοι επιλέξουν το Sounio Wine Tour, θα επισκεφθούν ένα μοναδικό οινοποιείο της περιοχής, θα δοκιμάσουν βραβευμένα τοπικά κρασιά, θα περιηγηθούν σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της αρχαίας Ελλάδας και θα δειπνήσουν δίπλα στη θάλασσα με παραδοσιακό φαγητό.

Το Grape Escape δίνει επίσης στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να «ζήσουν» όπως οι ντόπιοι ξεναγώντας τους βόλτα στη νυχτερινή Αθήνα και «γνωρίζοντάς» τους τα καλύτερα Wine Bars της πόλης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Grape Escape μπορείτε να βρείτε εδώ: https://grapeescape.gr/

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider