Διεθνή
08-09-2019 | 16:10

Οι 10 τεχνολογικοί κολοσσοί με μετοχές - διαμάντια

Μοιράσου το
Οι 10 τεχνολογικοί κολοσσοί με μετοχές - διαμάντια

Το therichest παρουσιάζει δέκα εταιρείες τεχνολογίας και τις τιμές των μετοχών τους.

Εταιρείες - κολοσσοί της τεχνολογίας αναπτύχθηκαν δυναμικά τα τελευταία 30 χρόνια, ξεχώρισαν για τις καινοτομίες τους και έχουν σήμερα έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το therichest παρουσιάζει δέκα εταιρείες τεχνολογίας και τις τιμές των μετοχών τους. (Oι παρακάτω τιμές είναι ενδεικτικές όπως διαμορφώθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου).

Η εταιρεία ξεκίνησε το 1994 από ένα γκαράζ στο Σιάτλ από τον Τζεφ Μπέζος.

Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να εξελιχθεί σε κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου ενώ  η αξία της στο χρηματιστήριο ξεπερνά σήμερα το 1 τρισ. δολάρια.

Ιδρύθηκε 1996, από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν μεταπτυχικούς φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, οι οποίοι ξεκίνησαν ένα ερευνητικό πρόγραμμα για τις μηχανές αναζήτησης του Ίντερνετ, που τότε βρίσκονταν στα πρώιμα στάδια της εξέλιξής τους.   

Στα μέσα του 1998 κατάφεραν να συγκεντρώσουν χρήματαα από επενδυτές, συγγενείς και φίλους, ώστε στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 να δημιουργήσουν τη Google.  

Ιδρύθηκε το 2015 και ήταν η μητρική εταιρεία της Google και άλλων εταιρειών που ανήκαν στην Google.

Η Alphabet, η παράγει το 85% των εσόδων της από τις πωλήσεις διαφημιστικού χώρου.

Η διαδικτυακή υπηρεσία τηλεοπτικού streaming άλλαξε την ψυχαγωγία στο σπίτι, μεταφέροντάς την από την τηλεόραση στον υπολογιστή και στην οθόνη του κινητού. Πλέον έχει 151,6 εκατομμύρια συνδρομητές.

Ιδρύθηκε το 1007 και ξεκίνησε ως εταιρεία ενοικίασης ταινιών μέσω ταχυδρομίου και σχεδον μια δεκαετία πτροχωρησε στον διαχωρισμό της μονάδας ενοκίασης dvd από την υπηρεσία streaming.

Ιδρύθηκε το 1976 από τον Steve Jobs, τον Ronald Wayne και τον Steven Wozniak σε ένα γκαράζ στην μικρή πόλη, Λος Άλτος της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Τον Αύγουστο του 2018 η εταιρεία έγινε η πρώτη εισηγμένη σε αμερικανικό χρηματιστήριο με κεφαλαιοποίηση που ξεπέρασε το 1 τρισ.  δολάρια

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2004. Το Facebook  το 2013 ξεπέρασε 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες.

Ιδρύθηκε το1993 από τους Jensen Huang, Curtis Priem και Chris Malachowsky. Η NVIDIA έχει καθιερωθεί ππαγκοσμίως πλέον, ως ένας από τους  κορυφαίους κατασκευαστές καρτών γραφικών.

Η εταιρεία που προμηθεύει λογισμικό το οποίο βοηθάει τους πωλητές να παρακολουθούν τους πελάτες τους, ιδρύθηκε το 1999 και σήμερα έχει 35.000 υπαλλήλους.

Ιδρύθηκε το 1975 από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Πολ Άλεν. Σήμερα η Microsoft είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επιτυχημένους τεχνολογικούς γίγαντες στον κόσμο. Ήταν επίσης η τρίτη αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας που η κεφαλαιοποίηση της ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια.

Η εταιρεία on line πληρωμών ιδρύθηκε το 1998 και πλέον θεωρείται μία από τις κορυφαίες, αξιόπιστες και δημοφιλείς μεθόδους πληρωμών.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.